Pressupostos contra Catalunya

Marta Llorens

El PP ja ha presentat els seus pressupostos per al proper exercici i, malauradament, constatem que novament la gran perjudicada és Catalunya. Fins aquí res de nou.

El PP ja ha presentat els seus pressupostos per al proper exercici i, malauradament, constatem que novament la gran perjudicada és Catalunya. Fins aquí res de nou. Són uns pressupostos típics del PP, que donen un gran marge de discrecionalitat a la despesa de l'administració central i que aboquen el govern de la Generalitat a uns plantejaments molt austers. La gran víctima serà la despesa social i, conseqüentment, les persones. Però, a més, són uns pressupostos poc rigorosos ja que es basen en perspectives de creixement econòmic sense fonaments.

Novament ens trobem davant uns pressupostos injustos i insolidaris. Perquè no és just ni solidari que les comunitats autònomes hagin de reduir el seu ritme de dèficit nou vegades més ràpid que el que ho farà l'administració central. Així ho evidencien les xifres. L'any 2014 les comunitats autònomes hauran de reduir el seu dèficit en un 23% i l'administració central només un 2,6%.

La voluntat d'escanyar Catalunya queda reflectida en no haver tingut en compte el que pertoca a Catalunya en aplicació de la disposició addicional de l'Estatut. I no hem d'oblidar que és una llei que sistemàticament han ignorat els governs espanyols que tanta preocupació manifesten pel compliment de la norma en altres qüestions.

Tot plegat, malgrat conèixer perfectament la difícil situació econòmica que patim, no pot ser considerat sinó un càstig a Catalunya i, de retruc un càstig a tots els ciutadans del nostre país.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d'Unió Democràtica de Catalunya

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH