Un vocal del banc d'Espanya presidirà la superreguladora CNMC

|

Cremada

José María Marín Quemada, actualment vocal del Banc d'Espanya, presidirà la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC), el nou superregulador, l'àmbit del qual d'actuació s'estendrà a diversos sectors d'activitat. El nomenament de Marín Quemada per presidir la CNMC s'ha a causa de la seva "independiencia i el seu prestigi professional".

La CNMV, la regulació de la qual va ser aprovada per les Corts el passat mes de maig i que el Govern es va comprometre a engegar el 5 d'octubre, unifica a la Comissió Nacional de l'Energia (CNE), la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT), la Comissió Nacional de la Competència (CNC), el Comitè de Regulació Ferroviària, la Comissió Nacional del Sector Postal (CNSP), la Comissió de Regulació Econòmica Aeroportuària (CREA) i el Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals (CEMA).


Per al seu funcionament es nomenaran als deu consellers del Ple per mandats improrrogables de sis anys, i la seva renovació es produirà parcialment. El nomenament es farà a proposta del Ministeri d'Economia encara que la Comissió d'Economia del Congrés tindrà potestat per vetar-los.


Per al seu quefer diari , la CNMC treballarà amb dues sales, cadascuna amb cinc membres nomenats pel Ple i que hauran d'anar rotando segons la periodicitat que es determini. La Sala de la Competència estarà presidida pel president, mentre que la Sala de Regulació Sectorial la dirigirà el vicepresident. Ambdues coneixeran tots els assumptes i, reglamentàriament, es determinarà les matèries sobre les quals, corresponent a una, s'ha de mantenir informada també a l'altra.


A més hi haurà quatre directors d'instrucció nomenats pel Ple i no pel Govern, que assegura que tots els membres de la CNMC seran "professionals de reconegut prestigi".


Encara que la seu principal de la Comissió estarà a Madrid, però es mantindrà a Barcelona l'Adreça Estratègica de Telecomunicacions i Serveis Audiovisuals, i es deixa oberta la possibilitat d'establir més subsedes en altres ciutats. Segons el Govern, amb l'engegada d'aquest nou organisme s'estalviaran 28 milions d'euros anuals.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH