Les persones amb ansietat augmenten el seu espai personal com a defensa

|

Esquizo

Les persones amb trets d'ansietat tenen un major espai peripersonal, l'espai que envolta al cos, segons conclou una investigació de l'University College of London, a Regne Unit, publicada en 'Journal of Neuroscience'. L'estudi ha determinat que els límits físics de l'espai són d'entre 20 a 40 centímetres de distància de la cara, però aquest valor pot variar segons els individus.

En un experiment, Chiara Sambo i Giandomenico Iannetti, de l'UCL, van registrar el reflex de parpelleig, una resposta defensiva als estímuls potencialment perillosos a diferents distàncies de la cara del subjecte, i ho van comparar amb els resultats d'una prova en la qual els subjectes van qualificar els seus nivells d'ansietat en diverses situacions.

Els que van registrar majors nivells en la prova d'ansietat tendien a reaccionar amb més força als estímuls realitzats a 20 centímetres de la cara que els subjectes que van rebre puntuacions més baixes en el test d'ansietat. Els investigadors van classificar als quals van reaccionar amb més força a estímuls més llunyans com aquells que tenen un gran "espai peripersonal defensiu" (DPPS, en les seves sigles en anglès).

Un espai peripersonal defensiu més gran significa que les persones amb altes puntuacions d'ansietat perceben com a amenaces properes situacions que no ho són per a individus que no sofreixen ansietat, i quan l'estímul es produeix a la mateixa distància. La investigació ha portat als científics a pensar que el cervell controla la intensitat dels reflexos defensius a pesar que no pot iniciar-los.

En l'experiment, es va seleccionar a un grup de 15 persones de 20 a 37 anys d'edat i els investigadors van aplicar un intens estímul elèctric a un nervi específic de la mà que fa que el subjecte parpellegi, alguna cosa que es coneix com a reflex de parpelleig de la mà (HBR, en les seves sigles en anglès), que no està sota el control conscient del cervell.

Aquest reflex es va controlar amb l'individu col·locant la seva pròpia mà a 4, 20, 40 i 60 centímetres de distància de la cara. Es va utilitzar la magnitud del reflex per determinar el perillós que es considera cada estímul, de manera que una resposta més gran a estímuls addicionals del cos indica un DPPS major.

Els subjectes també van completar un test d'ansietat en el qual autocalificaron el seu nivell previst de l'ansietat en diferents situacions. Els resultats d'aquesta prova es van utilitzar per classificar als individus com a més o menys ansiosos i es van comparar amb les dades de l'experiment de reflex per determinar si existia un vincle entre les dues proves.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH