SÍRIA, LES BLANQUES JUGEN I GUANYEN

David Fornons

Fornons

S'està desenvolupant una sagnant partida d'escacs a Síria. D'una banda, les blanques, els EUA i Europa (aquells que eufemísticament s'autoproclamaven el món lliure des de 1945) i les negres, Rússia i una tímida Xina (aquells que també eufemísticament van ser batejats com a món no lliure).

Algú ha fet una barbaritat, una autèntica bestiesa, utilitzant armes químiques, i les blanques opinen que el president del règim de Baixar al-Assad, a part de malvat tirànic, dictador anti-drets humans (certament és difícil posar-ho en dubte) és absolutament estúpid. Estúpid perquè els EUA fa un any per part del seu president, recordem premi Nobel de la Pau, Obama va afirmar que si s'utilitzaven armes de destrucció massiva a Síria Estats Units, un cop més intervindrien pel bé de la humanitat.

Un breu apunt històric:

1. 1845, annexió de Texas per part dels EUA per protegir els seus colons, que, pacíficament havien ocupat territori Mexicà. El govern mexicà és estúpid. Guerra, desastre per Mèxic i curiosa annexió dels estats de Colorado, Kansas, Nou Mèxic, Califòrnia i Wyoming, aquí res, quant percentatge territorial dels actuals EUA?

2. 1898 Guerra de Cuba i Filipines. El govern espanyol d'aleshores també era estúpid i va, casualitat i vola el Maine. Resultat conegut.

3. Primera Guerra Mundial. EUA comencen neutrals. Els idiotes alemanys enfonsen un vaixell de càrrega nord-americà (Lusitania), amb el seu bloqueig lògic als anglesos que eren armats pels nord-americans. Final encertat.

4. Segona Guerra Mundial. Els japonesos també ximples, tenen la brillant idea d'atacar Pearl Harbord després el severíssim bloqueig econòmic que els EUA va exercir en el Pacífic i una humiliant imposició comercial decretada en 1925. Final genocida: Hiroshima i Nagasaki.

5. Corea, Vietnam .....

6. Amèrica del Sud, no parlem de Kissinger i el magnicidi de Salvador Allende.

7. Líbia amb Nuamar el-Gaddafi i una població que no arriba actualment a cinc milions i mig d'habitants, i que en l'època en què l'idiota de Gaddafi atemptava contra Occident eren menys de tres. Tot i així van fer creure al món que eren una super potència militar, i en la seva recent enderrocament i finiquitació la poderosíssima OTAN es va enfrontar a un gran exèrcit!

8. Egipte, aliada dels EUA fins a l'arribada, democràtica i accidental, dels germans musulmans al poder (d'altra banda terriblement encantadors per a dones, laics i altres col?lectius humans). Tornada a la normalitat, cop militar, sang.

9. Síria, últim bastió i port de Rússia a la Mediterrània després de la Guerra Freda. Què passarà?

Sembla que hi ha un document de WikiLeaks del 2012 que no han pogut desmentir els EUA que explica com personal de l'OTAN han estat i estan ajudant a un canvi de règim a Síria. Bé, no es tracta si el finançament de la resistència, insurgència, tropes d'alliberament o com vulgui anomenar-les estiguin finançades. Evidentment els tancs, canons, el sou dels mercenaris, les bales etc, valen molt, molts diners. Tampoc importa si realment qui finança a aquest exèrcit salvador (que presumptament són víctimes i no inductors ells mateixos de la massacre) siguin les Monarquies del Golf. Monarquies aliades, com no, dels EUA.

En fi, hi haurà sang, el tauler deixarà de ser blanc i negre. El penós d'aquesta història és que un tal Putin dirigent rus és qui hauria de convèncer al món d'aquesta estratègia nord-americana. Blanques i negres són amorals i el món una altra vegada viurà l'horror i l'estupidesa humana.

Per cert, ¿per què gairebé tota la nostra premsa lliure i televisió dóna per fet que Baixar al-Assad és estúpid?

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH