La coherència

Manuel Fernando González

Tots nosaltres esperem dels nostres polítics coherència en les seves actuacions públiques i no posicions alienes al mandat electoral que els han donat els seus votants, que els han votat partidàriament, acceptant un cap de cartell i una llista tancada que defensa un programa prèviament aprovat pel seu partit, en congressos en els quals, desgraciadament, hi ha poques llistes obertes i molts delegats escollits estratègicament, per la qual cosa es coneix per l'aparell d'aquesta organització política. Així és la nostra Democràcia, i d'aquesta manera, la venim donant per bona des que en 1975 va morir en el seu llit el general dictador que va governar aquest país durant quaranta anys, després de guanyar una guerra civil atroç, les conseqüències de la qual encara avui no hem aconseguit treure'ns de damunt.

Doncs bé, ahir, el President de tots els catalans va decidir no participar personalment en la cadena humana que es prepara per l'11 de Setembre. La seva, és una decisió coherent, que li col·loca en el nivell ètic que s'espera del seu Molt Honorable magisteri al capdavant de la Generalitat de Catalunya. Tots sabem que la seva idees estan més properes als convocants d'aquesta reivindicació populista, que a les dels quals no participaran en la mateixa. Pel que la seva decisió, té encara un major valor afegit fàcilment recognoscible.

A partir d'aquí, veurem "a títol personal" a molts membres del seu Govern deixant per un dia el vestit de Conseller penjat en el penja-robes de la seva casa, i a uns altres, assistint als diferents actes, que també n'hi ha, celebrant la festa nacional de Catalunya. Solament ens falta saber, i suposo que els organitzadors ens oferiran aquest detall, qui paga les despeses d'aquest envit, i si Tv3 que acaba de fer un ERO perquè no té diners per pagar a tots els seus treballadors, es gasta el poc que li queda en caixa en un desplegament de mitjans tècnics i humans a favor de la causa d'una part de la Diada. Pel que veig últimament en pantalla, em fa olor que els dirigents de la Corporació Catalana no seran tan imparcials com el President Mas i que assistirem a una retransmissió patriòtica en lloc de la qual ens oferiria la BBC si estigués si escau.

Els altres partits catalans han seguit la seva pròpia doctrina partidista a excepció del PSC, on crítics com Nadal, Angel Ros, Montse Tura o Marina Geli, no tenen clar si catalanisme és el mateix que independentisme i si el mandat de les seves bases els obliga a apropar-se a les tesis d'Esquerra i Convergència o, com demana un coherent Antoni Balmón, a buscar-se la vida política en un altre oasi on puguin tornar a tocar poder com han pogut fer durant tusi la seva dilatada vida política.

El cas de Joaquim Nadal és el més escandalosament cridaner, ja que, fins i tot sol·licita públicament que des del carrer Nicaragua li diguin clarament si volen que se'n vagi. Una resposta, que jo que li vaig votar com a ciutadà quan va perdre clamorosamente en les eleccions a la Presidència de la Generalitat com a candidat del PSC, li donaria immediatament, dient-li que si per aquell temps sabés el que avui sé de la seva carrera política no el votaria, ni de broma, perquè no m'agraden ni els canvia jaquetes, ni aquells que basen la seva ideologia en la naturalesa del càrrec que ocupen. Però, com això no li interessa a ningú més que a la meva insignificància, espero que els socialistes catalans en un proper congrés obert i democràtic solucionin aquest "petit" problema amb vots i decisions democrátiocas que convidin a personatges com el gironino a donar la llauna en un altre lloc.

Ah!, la coherència, quina gran paraula seria si els nostres representants públics la utilitzessin més sovint en el seu esdevenir diari per Ajuntaments , Parlaments , Governs i fins a quan després d'una molt dilatada vida pública els toca retirar-se per llegir llibres o fer classes a la Universitat.

Manuel Fernando González
Editor i Director
www.catalunyapress.cat
www.pressdigital.es

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH