Unió de Pagesos alerta de la davallada d'un 6,44% d'afiliació mitjana a la seguretat social agrària a Catalunya en el primer semestre d'aquest any

|

tractor pagesos manifestacion

Unió de Pagesos adverteix de la davallada del 6,44% d'afiliació mitjana mensual a la seguretat social agrària a Catalunya en el primer semestre d'aquest any, segons les dades de la Seguretat Social en la classificació del CNAE (Codi Nacional d'Activitat Econòmica) 2009.

Aquest percentatge inclou els afiliats al règim general (inclòs el sistema especial agrari) i autònoms (inclòs el sistema especial de treballadors agraris) i suposa 3.693 afiliats menys entre el primer semestre del 2013 i el primer semestre del 2012.

En aquests mateixos períodes i per territoris, segons aquestes dades, a Tarragona s'ha registrat una davallada del 12,32% (1.838 afiliats menys); a Barcelona del 8,59% (1.220,42 afiliats menys); a Girona del 4,52% (371,81 afiliats menys), i a Lleida de l'1,32% (263,04 afiliats menys).

Unió de Pagesos, arran d'aquestes dades que considera preocupants, exigeix al Govern i als grups parlamentaris catalans un canvi de prioritats en matèria de política agrària, que permetin afrontar la important davallada de mà d'obra que s'està produint en el sector agropecuari català.

El sindicat considera que tenint en compte la situació de crisi per la qual travessa el país, les polítiques en matèria d'agricultura i ramaderia no s'estan adreçant a la consolidació i creació de llocs de treball. En aquest sentit, recorda que a l'abril passat es van denegar els plans de modernització corresponents al 2012 a més de 400 explotacions agràries, així com la insuficient dotació per al mateix concepte corresponent al 2013.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH