L'Audiència cita el dimecres a la dona de Bárcenas per iniciar l'embargament de béns

 

|

Rosalía Iglesias

L'Audiència Nacional ha citat per dimecres que ve a la dona de l'ex tresorer del PP, Luis Bárcenas, Rosalía Iglesias, perquè aporti una llista dels béns que són susceptibles de ser embargats i cobrir així la fiança de 6 milions d'euros que se li va imposar en concepte de responsabilitat civil.

En una diligència d'ordenació signada pel secretari judicial, el Jutjat Central d'Instrucció número 5 ha cridat a Rosalía Iglesias per les 9.00 hores del dimecres i li ha concedit un termini de tres dies perquè assenyali els béns que serviran per cobrir la quantitat de 6 milions d'euros que el jutge li va imposar el passat 31 de juliol com a fiança.

L'Audiència també ha ordenat recaptar de forma telemàtica a través del Punt Neutre Judicial la informació corresponent a la situació econòmic-patrimonial de Rosalía Iglesias, imputada per un delicte contra la Hisenda Pública, un altre com a cooperadora necessària en el blanqueig de capitals del que s'acusa al seu marit, falsedat documental i estafa processal en grau de temptativa.

El Jutjat inicia així els tràmits d'embargament dels seus béns després d'haver-se esgotat el termini de deu dies que Ruz va concedir perquè diposités la fiança. El jutge ja va acordar a la fi de juliol l'embargament de les propietats immobiliàries i comptes de Bárcenas al no haver pogut reunir la fiança de 43,2 milions fixada.

JA ESTAN EMBARGADES COMPTES I PROPIETATS DEL SEU MARIT

El magistrat va embargar comptes corrents de Bárcenas amb un saldo de 700.000 euros i propietats com el domicili de Bárcenas en la calli Príncep de Vergara i la seva plaça d'aparcament a Madrid, un habitatge al barri de Peñagrande, i el cinquanta per cent d'una altra unifamiliar en el municipi de Naut Aran (Lleida) propera a l'estació d'esquí de Vaquèira Beret juntament amb dues places de garatge, tot això sense perjudici de les restants mesures de bloqueig sobre la resta de comptes bancaris de les quals disposa a l'estranger.

En l'acte sobre Iglesias, Ruz concretava que es troba imputada per un presumpte delicte contra la Hisenda Pública per l'IRPF corresponent a 2006, en relació amb un ingrés en efectiu de 500.000 euros en un compte de Caja Madrid al seu nom, la qual cosa determinaria una quota eventualment defraudada superior als 222.112,58 euros.

Igualment, la Fiscalia Anticorrupció atribueix a l'esposa de Bárcenas delictes contra la Hisenda Pública relacionats amb l'IRPF de 2002 i 2003 per les declaracions conjuntes que van presentar en aquests exercicis "ometent ingressos i rendes generats en aquest període", de manera que les quotes eventualment defraudades ascendirien de moment, i sense perjudici de liquidació definitiva, a 307.850,86 respecte de 2002 i d'1.179.670,4 respecte de l'any següent.

El total del defraudat és 1.709.569 euros, i tenint en compte multa pel triplo de la quota defraudada les responsabilitats pecuniàries a les quals podria ser condemnada aconseguirien una quantitat "superior als 4.068.785,64 euros". Atenent a les multes previstes pel delicte d'estafa processal en grau de temptativa (18.000 euros) , pel delicte de falsedat en document mercantil (36.000 euros) i el delicte de blanqueig de capitals (350.000 euros), Ruz va imposar la fiança total de 6 milions d'euros.

"Això sense perjudici de l'eventual ampliacion i definitiva concreció de la quantitat afermar per la imputada, en els termes assenyalats en els raonaments de la present resolució", afegia el jutge Ruz.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH