Telefónica aconsegueix el suport d'Amèrica Mòbil per a la compra d'I-Plus

 

|

Telefónica

El Consell d'Administració de Telefónica ha aprovat un acord amb Amèrica Mòbil, accionista de referència de KPN amb el 29,77% de les accions, pel qual la companyia mexicana, controlada pel magnat Carlos Slim, es compromet a recolzar la compra per part del Grup Telefónica de l'operadora de mòbils alemanya I-Plus, propietat de l'holandesa KPN.

Segons ha informat aquest dilluns la companyia que presideix César Alierta, aquesta operació, subjecta a les autoritzacions regulatòries pertinents i a l'aprovació els accionistes tant de KPN com de Telefónica Deutschland, tindrà com resultat la creació d'un nou capdavanter al mercat mòbil alemany, amb 43 milions de clients, una quota combinada de mercat del 38% i uns ingressos conjunts de 8.600 milions d'euros.

L'acord aconseguit entre Telefónica i Amèrica Mòbil facilita que el proper 2 d'octubre la Junta General Extraordinària de KPN, que ha recomanat als seus accionistes el vot favorable a l'operació, doni la seva aprovació a la transacció.

Així, en virtut del pacte aconseguit entre la mexicana i l'espanyola, Amèrica Mòbil es compromet a votar favorablement l'operació, que compta amb la recomanació positiva del Consell de la companyia holandesa.

L'acord entre Telefónica i Amèrica Mòbil no altera el disseny de l'operació acordat al juliol amb KPN, dividit en dues fases. En la primera fase està previst que Telefónica Deutschland compri a KPN el 100% d'I-Plus mitjançant una ampliació de capital en efectiu de 3.700 milions d'euros, més una participació del 24,9% en l'entitat resultant. En l'ampliació, Telefónica cobrirà 2.840 milions d'euros, en proporció a la seva participació actual, del 76,8%.

En una segona fase, ja integrada I-Plus al capital de Telefónica Deutschland, Telefónica comprarà a KPN, per 1.300 milions d'euros, el 4,4% de la companyia resultant, fins a aconseguir un percentatge d'accions del 62,1%, mentre que KPN mantindrà el 20,5% (enfront del 65% i al 17,6% previst inicialment) i la resta de les accions seran capital flotant.

Dins d'aquest preu, Telefónica es garanteix una opció de compra de fins al 2,9% addicional de Telefónica Deutschland, que li permetrà aconseguir una posició final del 65% en la companyia, tal com estava previst en l'acord assolit amb KPN el mes passat.

El cost total en caixa per Telefónica es manté en 4.140 milions d'euros, sense incloure l'exercici de l'opció. L'operadora espanyola estima que només entre el 10% i el 20% d'aquest import suposarà un increment del seu deute.

La transacció comporta unes sinergies benvolgudes d'entre 5.000 i 5.500 milions d'euros, descomptats els costos d'integració, i aquestes sinergies permetran estalvis nets a partir del segon any.

TELEFÓNICA ES CONVERTIRÀ EN EL SEGON OPERADOR D'EUROPA.

Segons la companyia de César Alierta, aquesta operació convertirà a Telefònica en el segon operador d'Europa i en líder per nombre d'accessos i qualitat de xarxa en tres dels seus principals mercats: Alemanya, Espanya i Brasil.

En aquest sentit, Telefónica ha explicat que l'operació de compra d'I-Plus es realitzarà principalment a través d'instruments financers sense un impacte "molt rellevant" en el seu nivell de deute. De fet, la companyia manté el seu objectiu de situar el seu nivell d'apalancamiento per sota dels 47.000 milions d'euros a la fi d'aquest any.

Amèrica Mòbil va anunciar el passat 9 d'agost la seva intenció de llançar una oferta pública voluntària d'adquisició (OPA) sobre els títols de KPN que encara no controla, aproximadament el 70,23% del capital social de l'operadora holandesa, a un preu unitari de 2,40 euros en efectiu per acció, la qual cosa dificultava l'operació de compra d'I-Plus per part de Telefónica.

Ara, amb l'acord aconseguit entre l'espanyola i la mexicana, es buida el camí perquè Telefónica adquireixi a KPN la seva filial alemanya.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH