Ocupació compensarà a les agències que denunciïn fraus amb les prestacions

 

|

ATUR

Les agències privades de col·locació percebran un incentiu per inserir al mercat laboral a persones amb discapacitat i persones en risc d'exclusió social i també si l'aturat col·locat es manté un any en el seu lloc de treball, tot això en el context de l'acord marc de col·laboració entre aquestes entitats i els serveis públics d'ocupació per ajudar a trobar treball als aturats, segons han confirmat a Europa Press en fonts del Ministeri d'Ocupació.

Les agències privades de col·locació tenen de termini fins al divendres 30 d'agost per sol·licitar la seva participació en aquest acord marc, amb el qual se seleccionaran aquelles agències de col·locació que podran col·laborar amb els serveis públics d'ocupació en la inserció laboral dels aturats.

Les entitats designades es faran càrrec d'un determinat grup d'aturats, als quals tractaran d'inserir al mercat de treball, i entre les seves obligacions estarà també la de regular mecanismes de comunicació per notificar incompliments en les obligacions dels treballadors i dels sol·licitants i beneficiaris de prestacions per desocupació.

Segons expliquen des d'Ocupació, si una agència de col·locació notifica que un treballador ha incomplit les seves obligacions (per exemple, que ha comès frau en el cobrament de prestacions), el SEPE procediria a comprovar-ho mitjançant un procés d'inspecció. Si d'aquesta inspecció es derivés una sanció en ferma al treballador, l'agència rebria una compensació equivalent al 15% del que hauria percebut per col·locar al treballador.

El Consell de Ministres va aprovar el passat 2 d'agost aquest acord marc, que té per objecte complementar la intermediació dels serveis públics d'ocupació al mercat laboral mitjançant un sistema de col·laboració públic-privada amb les agències de col·locació.

Per a què aquestes puguin sol·licitar la seva participació en aquest acord marc han d'estar acreditades com a agències de col·locació i ser solvents econòmica i financerament.

Aquest acord marc implica l'establiment un conjunt de regles bàsiques comunes per a la mútua col·laboració entre els serveis públics d'ocupació i les agències de col·locació.

Segons va explicar el Ministeri d'Ocupació després de l'aprovació d'aquest acord en el Consell de Ministres, el disseny del model de col·laboració públic-privada en intermediació laboral es basarà en l'eficiència en la selecció de les agències; l'eficàcia en els serveis prestats (amb retribucions basades en resultats, mesurats en termes d'ocupació mantinguda en el temps), i l'avaluació i el seguiment per identificar possibles vies de millora dels serveis d'intermediació.

El Ministeri preveu que es destinin als contractes basats en l'acord marc un total de 200 milions d'euros durant els dos anys de la seva durada, prorrogables fins a altres dues, per al conjunt de contractes celebrats pels serveis públics d'ocupació.

Aquest acord compta amb el respatller de la major part de comunitats autònomes, que han manifestat el seu desig de participar en ell mitjançant la signatura dels corresponents convenis. Només han expressat el seu rebuig Catalunya, País Basc i Andalusia.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH