Els xinesos són els turistes que més gasten del món en els seus viatges

|

Turisme

Xina ha superat a Alemanya i Estats Units com el país que més gasta del món en viatges amb uns 102.000 milions de dòlars (76.136 milions d'euros) de despesa en viatges internacionals en 2012, la qual cosa suposa un increment d'un 40% respecte a 2011, segons el segon informe anual 'Chinese International Travel Monitor' (CITM) publicat per Hoteles.com.

L'enquesta, realitzada a més de 3.000 viatgers internacionals xinesos i a més d'1.500 hotelers del món, revela que el 75% dels hotelers opina que els viatgers xinesos arriben ja al 5% del seu negoci i el 45% reconeix un increment en els seus hostes xinesos durant l'últim any. Els majors creixements es van obtenir a la zona Àsia-Pacífic (61%).

Els hotelers miren positivament a Xina com un mercat en creixement. Així, un de cada deu espera un creixement de més del 50% i gairebé la meitat d'ells preveuen un increment entre el 11% i el 50%.

Segons l'informe d'Hoteles.com la majoria dels viatges internacionals xinesos van ser per oci (96%), mentre que el 52% també van visitar altres països per motius de negocis o educatius.

D'altra banda, gairebé dos terços (62%) dels viatgers xinesos prefereixen viatjar de manera independent i no en grups. Aquesta tendència ha estat confirmada pels hotelers enquestats, que opinen que el 70% dels hostes xinesos ara viatgen de manera independent.

"El 'Chinese International Travel Monitor' (CITM) mostra el canvi cap als viatges independents que es començava a identificar en l'anterior informe. Encara que ja s'han realitzat diverses incursions en aquest àrea, els governs hauran de tenir en compte aquestes dades a l'hora d'organitzar la infraestructura i els processos en la concessió de visats", va indicar el director d'Hoteles.com para Àsia-Pacífic, Johan Svanstrom.

ÀREES DE MILLORA ALS HOTELS.

A més, el CITM destaca àrees de millora contínua per als proveïdors d'allotjament. L'acceptació de mètodes de pagament xinesos és pel 26% dels viatgers xinesos un àrea clau per a la millora.

Les tres quartes parts (75%) dels viatgers xinesos creuen que els hotelers han de millorar la provisió d'articles traduïts, com els textos de benvinguda, llocs web, programes de TV i periòdics, mentre gairebé la meitat (42%) opina que el personal dels hotels hauria de parlar més mandarín.

Destaca així la distància entre els desitjos del turista xinès i els serveis dels hotelers. Una quarta part dels hotelers (25%) diu que ells proveeixen a la seva personal formació sobre la cultura xinesa, no obstant això solament un de cada deu (11%) ofereix els productes i materials de benvinguda en mandarín.

"Mentre el CITM mostra com els hotelers avancen positivament cap al servei a un creixent i experimentat mercat xinès, també mostra les necessitats de la indústria global hotelera d'adaptar les seves instal·lacions i serveis i així satisfer en major mesura al mercat turístic més gran del món", va assenyalar Svanstrom.

Pel que fa a recerques i reserva de viatges, gairebé la tercera part (30%) dels viatgers xinesos confien en primer lloc en la seva família i amics, seguit de les webs de reserva i pàgines d'opinions.

Més d'una cambra dels viatgers xinesos (27%) empra les xarxes socials com a ajuda per decidir les destinacions de les seves vacances, arribant fins al 33% en el cas del turista jove menor de 35 anys.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH