El dilluns és el dia preferit pels lladres per robar en les llars espanyoles, segons un estudi

|

Robatori

El dilluns és el dia preferit pels lladres per robar en les llars espanyoles i concentra el 16,3 per cent dels delictes d'aquest tipus, rànquing en el qual ha desbancat al divendres, que ara passa a ser el segon dia de la setmana amb més robatoris, el 15,2 per cent del total.

Així es recull en un estudi de la companyia asseguradora AXA realitzat amb les dades de gairebé 20.000 sinistres per robatori en habitatge de l'any 2012 registrats en totes les Comunitats Autònomes. Segons aquest treball, els robatoris en dilluns van créixer un 1,4 per cent respecte a 2011, amb el que el primer dia de la setmana va passar a ser el primer també en aquest tipus de delictes.

En canvi, el cap de setmana segueix sent el moment de menor activitat dels lladres: Un 12,9 per cent del total d'aquests robatoris es produeix en dissabte i un 12,6, en diumenge. En l'estudi s'explica que es tracta dels dies en què els propietaris solen estar més temps a casa, la qual cosa dissuadeix als cacos.

Durant la resta de la setmana, el percentatge de delictes és semblat: Un 14 per cent en dimarts, un 14,5 per cent en dimecres i un 14,3 en dijous, encara que les xifres varien segons les comunitats autònomes, segons aquest estudi recollit per Europa Press.

INTERIOR CONFIRMA QUE AUGMENTEN ELS ROBATORIS

La xifra de robatoris amb força en domicilis va seguir incrementant-se a Espanya durant el segon trimestre de l'any, en el qual va pujar un 5,3 per cent respecte als tres primers mesos del present any, segons el Balanç de Criminalitat presentat aquest dilluns pel Ministeri de l'Interior.

Això sí, el creixement presenta un ritme menor que l'any anterior, doncs en l'últim trimestre de 2012 l'augment va ser del 25,4 per cent respecte al registrat al setembre d'aquest any i en els nou primers mesos l'increment va ser del 24,5 per cent en relació amb el mateix període de 2011.

Quant a les indemnitzacions, en l'informe s'assegura que l'import mitjà es va reduir un 4,9 per cent en 2012, situant-se en els 1.082,33 euros.

L'any passat, la companyia va atendre 19.675 sinistres per robatori en la llar, la qual cosa suposa un augment del 2 per cent, amb un desemborsament total de 21,29 milions d'euros en indemnitzacions.

DIFERÈNCIES ENTRE COMUNITATS

En tot cas, en algunes Comunitats Autònomes les tendències són diferents a la de la mitjana. Així, a Extremadura, Galícia o Canàries el dia amb major nombre d'assalts a habitatges sigui el dimarts, amb una taxa molt significativa del 21,1 per cent en el cas extremeny.

De la mateixa manera, en contra de la tendència general, a Múrcia el dia de la setmana que concentra un major nombre de robatoris a les cases és el diumenge (16,5%).

La comunitat en la qual hi ha hagut a més una retallada més acusada de la indemnització mitjana és Extremadura, on s'ha passat dels 858,17 euros per sinistre de 2011 als 658,79 de l'any passat, la qual cosa suposa un 23,2 per cent menys.

En l'altre extrem, fins a en set Comunitats Autònomes s'han registrat augments de les indemnitzacions mitjanes, en alguns casos amb increments tan significatius com el 30,5 per cent de Balears o el 29,7 per cent de La Rioja.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH