Rosell advoca per llevar "alguns privilegis" als indefinits

 

|

Rosell anuncia que tornarà a presentar-se a la Presidència de la CEOE i promet exemplaritat i transparència

El president de la CEOE, Juan Rosell, ha advocat aquest dilluns per posar el comptador a zero en contractació per combatre la dualitat del mercat laboral, retirant als contractes indefinits alguns dels seus "privilegis" i incrementant-los per als temporals, que, segons ha destacat, són el 90% dels contractes que es fan "i gràcies".

Rosell, en declaracions a Onda Cero recollides per Europa Press, ha reconegut, no obstant això, que aquest plantejament té poques possibilitats de veure la llum, ja que els treballadors indefinits no ho acceptarien.

"Estarien disposats els treballadors fixos a acceptar aquestes noves condicions en benefici dels quals tenen contractes temporals nous? Seria un experiment important, però no crec que ho acceptessin. Crec que això és Alicia al país de les meravelles", ha admès.

No obstant això, en la seva opinió, llevar als fixos aquests "privilegis, per cridar-los d'alguna manera" -han estat les seves paraules textuals- donaria lloc a un mercat laboral sense diferències entre indefinits i temporals, en contrast amb el mercat de treball "absolutament dualizado" que presenta Espanya en aquests moments.

El president de la patronal també s'ha mostrat partidari de reduir les més de 40 modalitats de contractació actualment existents a quatre o cinc, amb o sense bonificacions, perquè són les que les empreses utilitzen actualment, encara que ha reconegut que la seva organització ja ha plantejat aquesta proposta a governs de diferent color, sense èxit.

"Desgraciadament no som capaços de convèncer-los que seria molt més fàcil fer quatre o cinc contractes, amb bonificacions o sense elles, i que deixéssim un temps, tres, quatre o cinc anys, per veure què funciona i que no i treure conclusions", ha assenyalat.

Rosell ha insistit que els contractes han de ser flexibles i respondre a les necessitats de les empreses. "Els contractes no han de ser els que ens agradin, sinó els que puguem fer en funció de les nostres necessitats. Si hem de contractar per dies, hores, mesos o anys... fantàstic. Estem en un món absolutament flexible", ha explicat.

Per als joves, la recepta del dirigent empresarial pansa per oferir-los la "màxima formació", amb un contracte de formació i aprenentatge "el més flexible possible". "A tots ens agradaria fer contractes indefinits per a tota la vida i sense problemes, però la realitat és la realitat", ha afegit.

LES AJUDES A ATURATS HAN D'ESTAR LLIGADES A FORMACIÓ.

Preguntat per la situació dels aturats joves i dels treballadors majors que perden el seu treball, Rosell ha afirmat que els qui es queden en la desocupació han de rebre "l'ajuda mínima i necessària" per seguir sobrevivint.

En aquest sentit, ha recordat que aquest any es pagaran més de 30.000 milions d'euros en prestacions per desocupació, enfront de la despesa de 8.000 milions que es feia l'any 2000 pel mateix concepte.

"No pot dir-se que no s'ha fet gens, però els diners no és infinit i es pot fer el que es pot fer i no més. El que cal intentar és que aquests diners que s'empra en les ajudes a la desocupació vagi íntimament lligat a la formació, perquè sense més formació d'aquests joves i majors en atur hi haurà menys possibilitats d'incorporar-se al mercat laboral", ha assegurat.

AMB TANT DÈFICIT NO SE SURT D'UNA RECESSIÓ.

D'altra banda, Rosell ha indicat que el principal i primer problema d'Espanya és el seu dèficit públic. En aquest sentit, ha alertat que amb el nivell de dèficit que se segueix arrossegant "no hi ha cap possibilitat de sortir de la recessió, ni ara ni mai".

Per això, ha animat a les administracions públiques a seguir reduint-ho i, sobre l'anomenat dèficit 'a la carta', ha assenyalat que Espanya "no pot fer marxa enrere" en l'Estat de les Autonomies.

"Entre tots ho hem creat i entre tots l'hem d'aguantar. L'important és que una persona tingui els mateixos serveis ja sigui a Figueres o en Sanlúcar de Barrameda (...) Les comunitats han de reduir el dèficit gradualment, cal fer-ho amb pressa i sense pausa", ha subratllat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH