Entra en vigor la pròrroga de les ajudes a aturats sense ingressos

 

|

Atur

Aquest divendres, 16 d'agost, entra en vigor la pròrroga automàtica del Pla Prepara, en el qual s'inclouen ajudes de fins a 450 euros mensuals per a aturats de llarga durada sense ingressos, al no haver-se reduït la taxa d'atur per sota del 20%.

El Govern va aprovar el passat 25 de gener un Reial decret-llei en el qual s'establia la pròrroga automàtica d'aquest programa per períodes successius de sis mesos fins que la taxa d'atur, mesura en termes EPA, no baixi del 20%.

Segons explica l'Executiu en una resolució publicada aquest divendres en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), la taxa d'atur del segon trimestre ha estat del 26,26%, percentatge que millora en nou desenes la taxa del trimestre anterior però que continua per sobre del 20%. Per aquest motiu, el Govern procedeix a prorrogar per altres sis mesos del pla Prepara.

El pla inclou ajudes econòmiques de 400 o 450 euros, segons els casos, amb una durada màxima de sis mesos. Després dels últims canvis en el pla, realitzats fa un any, es tenen en compte els ingressos dels ascendents (pares) a l'hora de valorar si l'aturat compleix el requisit de rendes exigit per poder cobrar l'ajuda de 400 euros.

Per beneficiar-se del Pla Prepara, els sol·licitants han d'estar inscrits com a demandants d'ocupació i mancar de rendes de qualsevol naturalesa superiors en còmput mensual al 75% del Salari Mínim Interprofessional (481 euros), exclosa la part proporcional de dues pagues extraordinàries.

S'entén que es compleix el requisit de manca de rendes quan la suma de les rendes dels integrants de la unitat familiar, inclosa la del sol·licitant i dividida pel nombre de membres que la componen, no superi aquests 481 euros.

L'ajuda aconsegueix els 450 euros en aquells casos en els quals els beneficiaris tenen al seu càrrec a dos membres de la unitat familiar, a més del seu cònjuge o parella de fet. Per a la resta dels aturats, l'ajuda és de 400 euros mensuals.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH