Defensa de la Sanitat Pública critica a Sanitat de voler "maquillar" el descontentament de la població amb el SNS

|

Metges

La Federació d'Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública (FADSP) ha criticat al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per utilitzar les dades del Baròmetre Sanitari de 2012 per "ocultar o maquillar" el que ells consideren un empitjorament de la percepció de la ciutadania sobre el funcionament del sistema sanitari públic i un creixent descontent amb la política de retallades i privatitzacions.

A pesar que l'informe, basat en les respostes de 7.800 ciutadans enquestats, revela que vuit de cada deu ciutadans que van usar la sanitat pública en 2012 afirmen que l'atenció va ser bona o molt bona, aquesta entitat defensa que el departament d'Ana Mato ha tractat de "encobrir" un canvi en la percepció dels espanyols sobre el seu sistema sanitari.

Així, segons apunten, l'informe mostra un descens pel que fa a 2011 en el nombre de ciutadans que creuen que la sanitat funciona bé o bastant ben (de 73,12% al 70,65% de les persones enquestats).

A més, recorden que en l'últim any ha augmentat el nombre de persones que veuen pitjor les llistes d'espera (de 18,17% de 2011 al 29,97% d'aquest any); l'Atenció Primària (del 10,71% al 29,97%), les consultes d'atenció especialitzada (del 10,71% al 19,76%) i els hospitals (del 10,52% al 21,09%).

Les dades desagregades mostren diferències entre comunitats que reflecteixen la política seguida en cada cas. Així, destaquen el cas de Catalunya, que ha realitzat una duríssima política de retallades i privatitzacions, cau en l'índex de satisfacció des de 2010 (de 6,49 a 6,27) o Andalusia, que en el mateix període puja del 6,35 a 6,68.

Malgrat aquest empitjorament, la FADSP considera que si els ciutadans segueixen preferint la sanitat pública és "no per la millora de la sanitat pública sinó per la consciència, cada vegada mes generalitzada, que és la que ofereix millors prestacions i mes garantia de qualitat enfront del sector privat".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH