La Xunta seguirà subvencionant als centres segregats per sexe perquè disposen de "cobertura legal"

|

Classe primària

La Consellería de Cultura, Educació i Ordenació Universitària defensa els concerts educatius per als centres segregats per sexe perquè, segons sosté, disposen de "cobertura legal".

Segons ha indicat en un comunicat la Consellería d'Educació, la sentència del Tribunal Superior de Xustiza de Galícia (TSXG) que estima el recurs interposat pel Sindicat de Traballadores do Ensino de Galícia (STEG) "no és ferm". Això és així, ha assenyalat Educació, perquè està "recorreguda en cassació" davant el Tribunal Suprem per part de "els codemandantes en el procediment" i "pendent", per tant, de la fallada.

Així mateix, Educació ha explicat que el marc normatiu de referència "recull la directriu present en l'ordenament jurídic d'inexistència de prohibició o limitació constitucional o legal al finançament de l'educació separada per sexe".

En aquesta mateixa línia, aquest departament de la Xunta s'empara en l'avantprojecte de llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa, actualment en tràmit, que "reitera i reafirma la cobertura legal del finançament amb fons públics de l'opció educativa diferenciada per sexe".

Davant aquests arguments legals, la Consellería d'Educació ha considerat com a "procedent" --tenint en compte les sol·licituds dels centres, la convocatòria publicada i les disponibilitats-- "no concertar les unitats de primer curs d'educació primària o secundària" en aquests centres i sí concertar-les de segon curs d'ara endavant.

D'aquesta manera, l'Administració autonòmica "garanteix que l'alumnat ja escolaritzat no sofreixi alteració cap en la seva trajectòria educativa i pugui acabar els seus estudis en les mateixes condicions en les quals els van iniciar", mentre espera al fet que el Tribunal Suprem es pronunciï.

AJUST A LA SITUACIÓ ACTUAL

El Diari Oficial de Galícia (DOG) publica aquest dimecres els concerts educatius per als cursos escolars 2013-2017, que recullen la supressió de deu unitats en les diferents etapes educatives per la "disminució d'alumnat" i el "ajust a la situació actual".

Així, la xifra total d'aules descendeix a les 3.832 en els cicles d'educació infantil, primària i secundària; educació especial; programes de qualificació professional inicial i cicles formatius de graus mitjà i superior, segons puntualitza Educació.

D'aquesta forma, el DOG recull l'ordre per la qual s'aproven aquests concerts educatius, que disposaran d'un pressupost anual de 235.461.451,43 euros, 19.500.432,60 euros menys que el fixat en l'ordre de 2009.

Aquest pressupost està destinat a cobrir, segons ha explicat Educació, el "salari del personal docent en pagament delegat"; les despeses de "manteniment, conservació i funcionament dels centres"; o el salari del "personal d'administració i serveis".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH