Els espanyols creuen que la Llei antitabac es compleix en els bars però cada vegada menys prop de col·legis i hospitals

|

Tabacs

L'últim Baròmetre Sanitari del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, relatiu a 2012, ha mostrat que els espanyols creuen que la Llei antitabac es compleix en els bars i restaurants però cada vegada menys als voltants dels col·legis i hospitals.

En aquest estudi, pel qual s'han enquestat a 7.729 persones majors d'edat, s'ha preguntat pel grau de compliment de la prohibició de fumar en alguns dels llocs establert per la normativa des de gener de 2011, seguint una escala en la qual 1 era "totalment en desacord" i 10 "totalment d'acord".

D'aquesta manera, mentre els ciutadans han qualificat amb un 8,22 el grau de compliment de la llei en bars i restaurants, en ser preguntats pel consum de tabac en les proximitats dels col·legis i restaurants ho van avaluar amb una nota molt menor, un 5,43.

Aquesta puntuació és, a més, més baixa que la que van atorgar en 2011 al compliment de la normativa. Aquí, pocs mesos després de l'entrada en vigor, els espanyols van qualificar amb un 8,39 el compliment en els bars i restaurants i amb un 6,03 als voltants de col·legis i hospitals.

D'altra banda, el Baròmetre ha recollit també l'opinió dels ciutadans sobre la llei. En aquest sentit, els enquestats s'han mostrat d'acord (7,62 sobre 10) amb que la norma és una mesura encertada, a pesar que va endurir la prohibició de fumar pel que fa a la primera Llei de 2006, i amb una mitjana de 4,21 al fet que la mesura hauria de ser adequada al benefici dels fumadors.

L'aprovació de la normativa no ha influït en els ciutadans a l'hora d'anar o deixar d'anar a bars i restaurants. De fet, el 66,9 per cent dels enquestats assegura que va igual que abans; el 12,5 que acudeix menys i el 7,9 per cent que els visita més des de l'entrada en vigor de la Llei.

Finalment, i com a conseqüència d'aquestes mesures, de totes les persones enquestades que declaraven que eren fumadores, l'11,7 per cent reconeix que ha deixat de fumar al llarg de 2012 i un 20,7 per cent que fuma menys que abans.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH