La DGT preveu 7 milions de desplaçaments durant el pont

 

|

DGT

La Direcció general de trànsit (DGT) engega un operatiu especial que s'inicia a les 15 hores d'avui, 14 d'agost, i conclourà a les 24 hores del diumenge 18 d'agost, amb una sèrie de mesures de regulació, ordenació i vigilància del tràfic per donar cobertura al gran nombre de viatges en automòbil que es produirà durant aquests dies --un total de 7 milions, segons previsions de la DGT-- i vetllar per la seguretat vial.

Amb motiu de les festivitats del 15 d'agost i l'increment de desplaçaments de vehicles que té lloc per aquestes dates en les carreteres espanyoles, el dispositiu contempla la màxima disponibilitat de mitjans humans, intervenint en el personal depenent de la DGT i d'altres entitats. Així, participaran 600 funcionaris i personal tècnic especialitzat en els Centres de Gestió de Tràfic; al voltant de 10.000 Agents de l'Agrupació de Tràfic de la Guàrdia Civil; i més de 13.000 empleats de les empreses de conservació de les vies, així com serveis d'emergència, tant sanitaris com a bombers.

Així mateix, s'instal·laran carrils reversibles i addicionals amb cons que en els moments de major afluència circulatòria suposaran més de 600 quilòmetres, simultàniament. De la mateixa forma, es paralitzaran les obres en les carreteres, es limitarà la celebració de proves esportives i altres esdeveniments que suposin l'ocupació de la calçada i es restringirà la circulació de camions en general i als quals transporten determinades mercaderies en certs trams, dates i hores.

L'operatiu disposat donarà cobertura als viatges de llarg recorregut des de l'interior a zones costaneres i tindrà especial incidència en la vigilància dels trajectes curts, propis dels desplaçaments a ciutats amb celebracions patronals. És destacable el fet que el dijous 15 d'agost és una data, festiva en tota Espanya, en la qual se celebren festes patronals en un gran nombre de poblacions, per aquest motiu calgui tenir especial cura en els desplaçaments curts, segons afegeix la DGT.

Per això, Tràfic recomana no ingerir alcohol ni drogues si es pensa conduir. "Pot ser una labor solidària de la resta d'ocupants del vehicle vetllar per que el conductor estigui en les condicions idònies per conduir. Amb la finalitat d'evitar accidents s'incrementaran els controls d'alcoholèmia i de drogues", ha postil·lat.

Respecte a la circulació, el major increment de vehicles es preveu en les sortides de les grans ciutats cap a les zones turístiques del litoral i poblacions amb celebració de festes, afectant principalment a carreteres de Madrid, Barcelona, Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Murcia i Andalusia.

Finalment, la DGT recomana planificar el viatge per evitar imprevists; evitar el consum d'alcohol; parar esment als trajectes curts en carreteres secundàries; respectar la velocitat establerta en cada via i mantenir la distància de seguretat amb el vehicle precedent; fer ús del cinturó de seguretat; adaptar la conducció a les característiques de la via.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH