Abertis Autopistes posa en servei l'enllaç de Fornells de l'autopista AP-7

|

Títol de la imatge

La ministra de Foment, Ana Pastor, al costat del director de Construcció d'abertis autopistes, Josep Armengol, i el director de Relacions Institucionals i Innovació, Ricard Fornesa, ha inaugurat avui el nou enllaç de l'autopista AP-7 en Fornells (Girona). Aquest enllaç permetrà els moviments directes entre l'AP-7 i l'autovia A-2, així com amb la variant de Sant Daniel (carretera N-II) i l'accés a les poblacions de Girona i Fornells pel sud.

Aquest projecte s'emmarca dins de les obres d'ampliació de l'autopista AP-7, que han representat la creació d'un tercer carril al llarg d'un total de 78 quilòmetres a les comarques de Girona, i que abertis autopistes ha executat, en el seu conjunt, al llarg de 125 quilòmetres entre La Jonquera i Vilaseca-Salou (Tarragona). La finalitat d'aquestes millores és adequar la capacitat de la via i oferir millors condicions de servei als usuaris.

A més de l'enllaç de Fornells, el projecte d'ampliació de l'AP-7 a Girona es completa amb la construcció d'un nou enllaç a Vildemuls, les obres del qual es troben en marxa. Està previst que l'accés de Vildemuls i la seva connexió amb la N-II estiguin finalitzats a l'estiu de 2014.

Aquests nous enllaços, juntament amb els de Girona Sud, Girona Nord i Girona Oest, configuren el projecte de circumval·lació de Girona a través de l'AP-7, en el qual s'integra la N-II, comportant una configuració de quatre carrils en aquests 20 quilòmetres. El tram comprès entre Fornells i Vildemuls mantindrà la seva gratuïtat per als moviments interns entre aquests cinc enllaços.

abertis autopistes ha realitzat una inversió de 28,5 milions d'euros en aquest projecte. La companyia inverteix prop de 300 milions d'euros als projectes de l'AP-7 en les comarques de Girona, que s'afegeixen als 200 milions d'euros d'inversió a Tarragona.

Dades tècniques

· 18 vies de peatge i edifici de control

· 4 viaductes amb una longitud total de 547 metres

· 4 estructures de pas sota l'autopista amb una longitud total de 122 metres

· 587.000 metres cúbics de moviment de terres

· 57.500 tones d'aglomerat, de les quals 8.020 tones són d'aglomerat drenante i sonorreductor

· 67.000 metres cúbics de sòls tractats amb ciment

· 1.830 metres d'apantallament acústic

· 150.000 metres quadrats de revegetación de talusos

· 40.000 arbres i arbustos plantats

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH