Els joves espanyols donen més importància a la salut que als diners o al sexe

|

Joves

La salut és el tercer aspecte privat més valorat pels joves espanyols, solament per darrere de l'amistat i de la família i per davant d'altres temes com els diners, el sexe o l'aspecte físic, segons l'Informe de la Joventut a Espanya en 2012 publicat per l'Institut de la Joventut d'Espanya (INJUVE), dependent del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, coincidint amb el Dia Internacional de la Joventut.

En concret, i segons els resultats d'una enquesta realitzada a més de 5.000 joves d'entre 18 i 30 anys, l'escala de valors en aquesta franja d'edat la lideren els amics (als quals citen el 96,8% dels enquestats), la família (el 93,9%) i la salut (92,8%).

Mentre, segons precisa l'INJUVE en l'informe, els diners, el sexe o l'aspecte físic queden "més relegats del que habitualment se suposa", ja que només són rellevants pel 86,3%, 82,7% i el 70,7% respectivament.

En l'esfera pública, el més important per als joves és la "lleialtat als amics i a la gent propera" i "la igualtat d'oportunitats entre les persones", per davant de "ajudar a uns altres i preocupar-se pel benestar dels altres" i "cuidar el medi ambient".

A més, els assumptes d'actualitat pels quals els joves senten major interès són, per aquest ordre, els avanços tecnològics, la igualtat de gènere i el medi ambient, mentre que la immigració, la política i la religió són els que susciten menys interès. Concretament, l'interès per la política se situa per sota de la mitjana europea (26,4% a Espanya enfront del 34% en la UE).

D'altra banda, l'informe recull que la salut dels joves espanyols és, en general, "bona", encara que la quarta part del grup entre 16 i 24 anys ha estat diagnosticada d'alguna malaltia crònica o de llarga durada com a al·lèrgies o asma.

En aquest sentit, mostra que la mortalitat ha descendit de manera sostinguda des de 1990 i que els accidents de trànsit es mantenen com a primera causa de defunció en menors de 25 anys, causant gairebé la meitat de les morts, amb una prevalença "molt superior" en homes. En tot cas, l'estudi precisa que la mortalitat de joves en accidents de trànsit ha descendit.

Quant a l'educació afectiu sexual, els joves espanyols asseguren que la reben i "prova d'això", segons indica l'INJUVE, és "el descens en el nombre d'embarassos no desitjats". No obstant això, afegeix que "encara persisteix una proporció rellevant d'els qui realitzen pràctiques de risc".

Atenent al consum de substàncies estupefaents, les dades recollides en aquest informe relatius a 2010 reflecteixen que ha descendit en totes les drogues a excepció de l'alcohol, inclosos tabac, cànnabis i cocaïna.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH