El Gobierno garanteix el pagament de l'atur

|

Fátima Báñez, ministra d'Ocupació

El Gobierno assegura que el pagament de les prestacions per desocupació està "garantida" ja que, en cas de quedar-se talla l'assignació consignada a aquesta fi als Pressupostos Generals de l'Estat de 2013, la Llei General Pressupostària autoritza a finançar aquesta partida recorrent al crèdit.

Així consta en una resposta al portaveu econòmic d'UPyD al Congrés, Álvaro Anchuelo, qui fa uns mesos va expressar a l'Executiu la seva preocupació davant la possibilitat que la reducció del 6,3% en la dotació a les prestacions per desocupació i l'augment de l'atur deixés "exhaustes les arques del Servei Públic d'Ocupació".

De fet, argumentava el diputat, "només en els tres primers mesos de l'any la xifra d'aturats ha obligat a consumir ja gairebé un terç del pressupost de tot l'any". Per això, Anchuelo preguntava al Govern si davant aquesta "evidència" no es plantejava incrementar el pressupost de les prestacions.

LA PARTIDA ESTÀ GARANTIDA

En la seva resposta, a la qual ha tingut accés Europa Press, el Ministeri recorda que els crèdits per a les prestacions per desocupació "són ampliables", tal com determina la Llei General Pressupostària i els comptes anuals que aproven les Corts, per la qual cosa "en cas de ser necessari es procedirà a tramitar l'oportú expedient d'ampliació de crèdit per dotar les prestacions per desocupació en l'import corresponent".

"Si el crèdit assignat per cobrir (la protecció per desocupació) resulta insuficient es recorrerà a l'ampliació d'aquest crèdit. Així, el pagament de les prestacions per desocupació es troba garantit en els termes que la normativa reguladora de les mateixes especifiqui, amb independència de la seva dotació inicial", insisteix el Gobierno.

No obstant això, l'Executiu compta amb que la pressió que el nombre d'aturats exerceix sobre les arques públiques es redueixi en el que queda d'any, provocant una "esperada minoració de despesa en la protecció per desocupació", gràcies a les mesures aprovades per reactivar l'activitat econòmica i la creació de llocs de treball.

JA S'HA OBERT UNA LÍNIA DE CRÈDIT

En aquest sentit, Ocupació reconeix que entre gener i abril de 2013 la despesa en aquesta partida ha augmentat un 0,8% pel que fa al mateix període de l'any passat, però confia que "aquesta despesa s'anirà reduint de forma progressiva en els mesos següents fins a aconseguir al final de l'any 2013 valors inferiors als de 2012".

Malgrat aquestes previsions, el Consell de Ministres del passat 26 de juliol va autoritzar ja un suplement de crèdit de 5.850 milions d'euros per al Servei Públic d'Ocupació Estatal destinada a satisfer "les obligacions de pagament" de l'organisme públic, i que s'articularà com una "línia de crèdit" la disposició del qual estarà en funció "de les necessitats de tresoreria" de l'organisme.

Segons va explicar el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, aquest muntant es destinarà al pagament de prestacions per desocupació, a les bonificacions en les cotitzacions a la Seguretat Social de contractes acollits a mesures de foment de l'ocupació i a compensar la disminució d'ingressos per quotes de formació i desocupació.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH