El pederasta Galván es declara innocent i sol·licita la seva "immediata llibertat"

 

|

Títol de la imatge

L'advocat Manuel Maza, encarregat de la defensa del condemnat a 30 anys de presó al Marroc per delictes de pederàstia, Daniel Galván Viña, va interposar divendres passat un recurs de reforma contra l'acte que va manar a presó al seu defensat, i reclama la seva "immediata posada en llibertat", encara que sigui amb mesures cautelars, segons ha indicat a Europa Press.

El lletrat va acudir divendres passat al matí a veure al seu defensat a la presó de Soto del Real, a Madrid, on es troba ingressat després de ser detingut el dilluns, 5 d'agost, en un hotel de Múrcia i lloc a la disposició de l'Audiència Nacional, que va decretar la seva presó provisional.

L'advocat va trobar a Galván "molt tranquil", encara que admet que se li veu "afectat pels problemes mentals" que se certifiquen en la documentació que el propi extraditat va facilitar al lletrat, i que aquest va aportar al Jutjat Central d'Instrucció número 4 de l'Audiència Nacional, encarregat del cas.

"SE LI VAN UNA MICA LES IDEES"

"Se li van una mica les idees però està tranquil i disposat a aguantar el que sigui, però amb desig que es pugui aclarir la veritat de tot aquest assumpte", afegeix Maza en declaracions a Europa Press.

Durant la trobada, Galván va assegurar al seu lletrat que "no és veritat gens dels fets pels quals se li va condemnar". Admet que, efectivament, va fer "enregistraments", però que es tracta d'enregistraments "que no són obscenes" i que "no tenen res a veure amb els delictes pels quals ha estat condemnat".

L'advocat afegeix que el "problema mental" del seu defensat és tan "pronunciat" que, fins i tot, "s'addueix en els parts mèdics", i creu que "hauria d'haver-se tingut en compte, almenys, com a atenuant". Amb aquesta "problemàtica", confirma que la pena "no va poder ser mai la que se li va imposar finalment al Marroc", consistent en 30 anys de presó.

EL DE TORREVELLA NO ÉS CERT

Galván també s'ha declarat innocent dels fets denunciats per un veí de Torrevella (Alacant) por presumptes abusos sexuals comeses a la seva filla, menor d'edat, "fa anys". En concret, va manifestar al seu lletrat que, "per descomptat", els fets denunciats en aquest cas "no són certs".

El lletrat fonamenta el seu recurs en què "no hi ha risc de fugida" i defensa que Galván no havia intentat escapar-se, sinó "tot el contrari". De fet, confirma que el pederasta va acudir dilluns passat, 5 d'agost, hores abans de ser detingut, a entrevistar-se amb el delegat del Govern a Múrcia, Joaquín Bascuñana, per "posar-se a la seva disposició".

La seva intenció era, segons el lletrat, posar-se a la disposició del delegat i preguntar-li què fer "a la vista del que havia aparegut en la premsa sobre que l'indult li havia estat denegat".

Al seu judici, Galván ha demostrat que "està a la disposició de la Justícia des del moment en què va acudir a entrevistar-se amb el delegat. El que passa és que en la Delegació li van donar cita per l'endemà, però ho van detenir aquesta mateixa tarda", justifica.

A més, el lletrat considera que "bona prova" que el seu defensat no volia escapar és que "estava allotjat en un hotel, on sabia que li tenien perfectament localitzat".

Igualment, el lletrat explica que Galván "té problemes greus físics i mentals, sobretot, mentals i no li apliquen cap atenuant". Això crida l'atenció a l'advocat, fins al punt d'arribar a pensar que "podia ser innocent i que l'hi haguessin 'carregat' per les bones, per un error judicial".

Igual que va haver-hi "un error en la concessió de l'indult", Maza creu que va poder haver-hi també "un error per la Sala d'apel·lació que ho va condemnar". Afirma que aquests problemes "mentals" estan "documentalment provats", ja que Galván cobra una "una pensió per invalidesa". Per això, es pregunta "com és possible que no acceptin aquest atenuant, per posar-li la pena que li van posar".

L'advocat també justifica la posada en llibertat de Galván en què té amics a la Regió de Múrcia i és propietari d'un apartament a Torrevella (Alacant) que té llogat.

L'EXTRADICIÓ "NO ÉS POSSIBLE"

Maza defensa que "no és possible, òbviament" extraditar al seu client, "en ser espanyol", alguna cosa que "ho admet fins i tot el Marroc". A més, assegura que l'indult, una vegada concedit, "no pot ser anul·lat així per les bones, per molt error que hi hagués".

Malgrat haver estat revocada pel monarca alauí, Maza diu que una vegada concedit l'indult, "no es pot anul·lar, la pena ja s'ha extingit. Això és el que contempla tot principi de dret". No obstant això, explica que "encara no hi ha gens legislat" sobre la possibilitat d'anul·lar un indult, i comporta "una problemàtica a dilucidar encara aquí a Espanya per l'Audiència Nacional".

Una de les solucions, afirma, seria "repetir el judici", i una altra possibilitat és "deixar la cosa com estan i, amb l'indult per davant, no seguir el procés contra Galván a no ser, per exemple, que hi hagi una denúncia nova com la de Torrevella".

També cap, reconeix, que Galván compleixi la pena a Espanya, però creu que aquesta alternativa "no és possible", i ell s'oposaria "rotundament" perquè la pena "ja no existeix, està indultada".

El lògic, segons l'advocat, és que el recurs de reforma interposat contra l'ordre d'empresonament "s'admeti a tràmit" i se li doni trasllat del mateix al Ministeri Fiscal per dos dies. En el tercer dia s'hauria de dictar una resolució "conforme sol·licita la defensa, és a dir, deixant sense efecte la presó i decretant la llibertat".

Fins i tot, Maza admetria que es deixés en llibertat a Galván amb mesures cautelars, com presentar-se setmanalment en el jutjat, la retenció del passaport i la prohibició de sortida del territori nacional.

A continuació, l'advocat diu que solament queda esperar a veure "com s'emplena conforme a llei l'extradició sol·licitada, per a això s'ha donat un termini de 40 dies al Govern marroquí, i esperar a veure en què queda la qüestió, que és problemàtica perquè no hi ha gens legislat sobre el particular", insisteix.

Cal recordar que el rei del Marroc, Mohamed VI va decretar 48 indults per a ciutadans espanyols coincidint amb la Festa del Tron. La inclusió en aquesta llista de Galván Viña --condemnat a 30 anys de presó per abusar d'onze menors-- va originar una ona de mobilitzacions al Marroc que va portar al monarca, en una decisió sense precedents, a retirar l'indult.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH