HEROI O MALVAT, GIBRALTAR O BÁRCENAS?

David Fornons

Fornons

El president del govern espanyol. Mariano Rajoy, segueix amb el seu estil passi el que passi, estiguem en la canícula estival o sota un fred hivernal. Seguint amb un peculiar estil de fer política una vegada més es tracta (maltracta) a la ciutadania com si fos estúpida. L'heroi caigut per Bárcenas ara ¿deixarà la vilesa reconquerint Gibraltar?

Quina casualitat! Un oportú conflicte nacional-colonial, desperta en els ciutadans un sentiment de pertinença comú i de patiment d'una mateixa desgràcia, amb un líder patri que planta cara tal i com va fer Agustina d'Aragó amb l'invasor, en aquest cas no francès sinó al mateix poderosíssim i actual Imperi Britànic. Davant d'aquesta bravura, el nostre líder (fa dies caigut potser per mentider, potser per tonto o per les dues coses alhora) capot en mà parla amb el primer ministre britànic i després toreja els durs avatars no només dels britànics sinó del poder de la Unió Europea, que és el mateix que dir dels franco-alemanys (encara que primer caldria nomenar els teutons).

Bé Mariano, tal Manolete, capot va, capot ve. Me l'imagino amb un vestit de super-heroi, groga la samarreta i els pantis, vermell el cinturó i la E impresa enmig de la samarreta. La capa, la bandera, intentant definir molt bé que són dues franges vermelles amb una groga dins, no fos que es dupliqués i semblés la bandera aragonesa, catalana o valenciana.

Noam Chomsky en un decàleg que va publicar sobre les deu estratègies del poder polític, mostrava la gènesi de conflictes per distreure l'atenció, apel·lar els sentiments, i tractar a la ciutadania com si fossin escolars de primer de l'ESO, amb el resultat de la idiotització del país. Estic convençut que no hem caigut en el parany i malgrat el Gibraltar espanyol, no oblidem que el president, el que no menteix és tonto, va confiar en un tal Bárcenas durant vint anys, i que tot ho declara a hisenda (en fi una més: ens tracten com a idiotes) tant si va en sobres com si no. És clar que encara no ha aclarit si els sobres els va rebre en A, en B, a Gènova, a la seu parlamentària o la nit de Nadal. Donat que dóna per suposat que els ciutadans som idiotes ens va aclarir, més o menys, que cas de ser certes les retribucions en sobrets, aquestes haurien tributat. En el fons és el mateix que les pagues extres no cobrades dels funcionaris que aquí a Catalunya si han tributat ....

Què és més greu, aquesta maldestra maniobra nacionalista perquè ens oblidem de Bárcenas o que un cop més, amb traïdoria i en ple dia ens prenguin per idiotes?

Ja direu!

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH