La Policia Nacional inspecciona a Barcelona 138 prostíbuls de dones asiàtiques

|

prostitutes rambla

Agents de la Policia Nacional han realitzat un total de 138 inspeccions a prostíbuls de dones asiàtiques a la província de Barcelona durant l'any 2012 i els set primers mesos del present 2013. Identificades un total de 544 dones que exercien la prostitució en pisos i immobles regentats per ciutadans d'origen xinès.

156 persones van resultar detingudes per delictes relatius a la prostitució i contra els drets dels treballadors, entre uns altres i aplicat la vigent legislació d'estrangeria a altres 204 persones. Els prostíbuls solen estarc ontrolados per grups organitzats d'explotació sexual de dones, sotmetent-les habitualment a un ferri control personal.

En el marc de la lluita contra la tracta d'éssers humans, i concretament contra les xarxes d'explotació sexual, la UCRIF (Unitat contra les Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedats Documentals) de Barcelona i de les diferents comissaries locals duen a terme periòdiques inspeccions en pisos o locals on dones de nacionalitat xinesa ofereixen els seus serveis sexuals. Sol tractar-se de prostíbuls encoberts que en la majoria d'ocasions s'anuncien comosaunas de relax o perruqueríes.

En el període que inclou l'any 2012 i els set primers mesos de 2013, la Policia Nacional ha realitzat a la província de Barcelona 138 inspeccions en pisos o immobles on dones de nacionalitat xinesa exercien la prostitució, identificant-se a un total de 544.

CONTROL PELS GRUPS ORGANITZATS

Habitualment els prostíbuls estan regentats per membres de grups organitzats de la mateixa comunitat xinesa, els qui solen sotmetre a les dones a un ferri control dels seus horaris, havent d'estar disponibles les 24 hores per realitzar els serveis sexuals que els anessin requerits. Són grups perfectament organitzats, amb una estricta jerarquia i un repartiment clar de funcions.

Les dones solen residir en el mateix prostíbul en condicions d'amuntegament i insalubres, properes a l'esclavitud. Els beneficis obtinguts en cada servei han de ser lliurats als encarregats de l'establiment, també responsables de la seva vigilància i control.

Cadascun dels seus integrants té assignada una funció concreta: "alquiladores", que s'ocupen de les infraestructures, llogant immobles que posteriorment seran habilitats com a prostíbuls; "controladors", que vigilen i controlen permanentment a les dones i la recaptació que generen; "publicitat", que s'ocupen d'inserir anuncis en premsa, Internet i fullets que es reparteixen en via pública.

Les inspeccions realitzades es van saldar amb 156 persones detingudes com a presumptes responsables de delictes contra la prostitució, estafes o contra els drets dels treballadors, entre uns altres. Així mateix, a altres 204 persones se'ls van incoar els corresponents expedients d'expulsió en aplicació de la vigent legislació d'estrangeria.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH