La CEOE demana poder convertir contractes a temps complet en parcial

 

|

Entrevista de treball

La CEOE ha proposat al Gobierno que els empresaris puguin "imposar" als treballadors la conversió del seu contracte a temps complet en un a temps parcial quan existeixin causes que ho justifiquin i s'evitin així acomiadaments objectius, i a més ampliar del 15% al 30% el marge d'hores complementàries que puguin realitzar en proporció a la jornada pactada.

En un document titulat 'Les reformes necessàries per sortir de la crisi', que la patronal va aprovar en l'última Assemblea General del mes de juliol per remetre-li-ho al Gobierno, incideix en la importància de seguir potenciant la contractació indefinida a temps parcial, l'ús de la qual, segons les xifres aportades pel Govern en el balanç de la reforma laboral, s'ha incrementat un 8,9% en el primer trimestre de 2013 respecte al mateix període de 2012.

En aquest sentit, la CEOE aposta per que l'empresari pugui convertir unilateralment contractes a temps complet en contractes a temps parcial quan concorrin causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció, i quan aquesta modificació suposi una alternativa a eventuals acomiadaments objectius.

D'altra banda, encara que la CEOE valora que la reforma laboral introduís una "petita flexibilitat" en la contractació a temps parcial en permetre al fet que aquests treballadors realitzin hores extraordinàries, considera que no és suficient i que ha de fer-se alguna cosa similar en el cas de les hores complementàries, aquelles que es pacten per escrit amb el treballador i que l'Estatut dels Treballadors limita a un màxim del 15% de les hores ordinàries fixades en aquest contracte.

Concretament, la CEOE aposta per "revisar" alguns aspectes tècnic-jurídics que limiten el compliment d'hores complementàries que figuren en el contracte, tals com els terminis de preavís o les causes de la denúncia pel treballador del pacte d'hores complementàries, i a més demanda que s'ampliï el marge del 15% al 30%.

FLEXIBILITZAR JORNADA I SALARI EN EL CONTRACTE DE FORMACIÓ

L'informe de la patronal no es queda aquí i amplia les seves propostes als contractes de formació, pels quals la reforma laboral va ampliar el límit màxim d'edat de 25 a 30 anys. Ara, la patronal considera que l'edat de contractació ha de ser el "suficientment àmplia" perquè beneficiï tant a joves parats com a desocupats que han de readaptar-se professionalment.

A més, proposa flexibilitzar les condicions de jornada i salari i dotar a aquests contractes d'una orientació, fonamentalment, de prestació laboral.

Finalment, l'informe crida a prestar "major atenció" a la contractació temporal, després de les "severes limitacions" introduïdes en aquest modalitat en la reforma laboral de 2010 i "refondre" el contracte d'obra amb l'eventual, amb una durada màxima de 24 mesos.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH