El pederasta usava tres identitats, una amb el seu nom real: Salah Gadbhan Binia

|

Galván Vinya

Daniel Galván, el pederasta espanyol detingut a Múrcia i enviat a la presó després que el rei Mohammad VI del Marroc li indultés i posteriorment retirés la mesura de gràcia, va presumir durant el judici en què se'l va condemnar a 30 anys de presó que en Marroc "tot s'aconsegueix amb diners".

"Per què vas venir aquí a abusar de nens marroquins?", Li va preguntar el jutge. "Perquè no costen car i tot s'aconsegueix amb diners", va respondre el pederasta, provocant la indignació de la sala a Kenitra (a 40 quilòmetres al nord de Rabat, on residia Galván), segons coincideixen els advocats de l'acusació i la defensa.

Durant una audiència preliminar davant del procurador (fiscal), Daniel Galván Viña, de 64 anys, va declarar que mereixia "ser executat" per tots els delictes que havia comès durant els gairebé nou anys que va viure al Marroc, assegura Hamid Krairi, advocat de les tres famílies (amb sis víctimes) que va estar present en l'interrogatori, encara que no hi ha una altra font que pugui corroborar-ho.

Krairi no només és el lletrat que va portar el 2010 a Galván davant la Justícia i que va aconseguir que el 2011 el tribunal el condemnés a 30 anys de presó per abús de menors (la pena més dura dictada al Marroc per un delicte d'aquestes característiques), sinó que també és la persona que va revelar fa sis dies que el pederasta estava en llibertat després d'una gràcia reial, el que va commocionar el país sencer.

"HAMID, LA PERSONA QUE VAS FICAR A LA PRESÓ HA ESTAT ALLIBERADA"

"Un amic que treballa al Tribunal d'Apel · lació de Kenitra em va trucar i em va dir: 'Hamid, la persona que vas ficar a la presó ha estat alliberada'", comenta l'advocat. La seva batalla contra el pederasta, l'alliberament ha indignat la societat marroquina fins al punt d'empènyer a Mohammad VI, per primera vegada en la història de la monarquia alauita, a revocar un indult reial, va començar el 28 de novembre de 2010.

Aquell dia, un comerciant es va presentar davant ell amb un dispositiu de memòria USB que contenia més d'una vintena de fotos de nens en situacions obscenes i que va arribar a mans del venedor a través d'un veí del pedòfil encarregat de regar les seves plantes i cuidar seu gos quan marxava del país per renovar el visat de turista (vàlid durant tres mesos), ja que no tenia permís de residència. "Va trucar des d'Espanya al seu veí per dir-li que havia d'anar a casa i cremar els CDS que hi havia a l'armari, però després de fer el que li havia ordenat veure una clau USB que va decidir vendre", explica Krairi.

Després de ser contactat pel comerciant i veure el contingut del dispositiu, Krairi es va presentar davant el fiscal de Kenitra. Dos dies després, el 30 de novembre de 2010, Galván Viña era arrestat. L'advocat defensor Mohammad Benyedu, que dimecres passat va mostrar la seva sorpresa per l'indult, assegura que Galván, a qui considera un home aparentment simpàtic, presenta "una doble personalitat".

"És un home que representa un perill no el sol per a la societat marroquina (...) i ni el meu client ni jo demanem l'indult, però el que ell sí que va demanar és un peritatge mèdic per ser traslladat a Espanya", subratlla Benyedu.

IDENTITAT SOTA UN NOM ESPANYOL


Segons informa El Confidencial, el veritable nom de Daniel Galván Viña seria en realitat Salah Gadbhan Binia. Amb aquest nom i cognoms se li va concedir la nacionalitat espanyola el 16 de setembre de 1987, segons consta al Butlletí Oficial de l'Estat. El seu expedient va ser aprovat com un més dels 3.951 que es van tramitar en el segon semestre d'aquest any. Durant aquest temps, el pederasta ha operat durant la seva estada en territori nacional amb una versió castellanitzada del seu nom original, un canvi inusual però contemplat per la llei de Registre Civil vigent en aquell moment, de l'any 1957, la mateixa que regeix en l'actualitat .

Amb tot, Galván Viña aconseguir que li concedissin un nou nom i dos nous cognoms i se'l va contractar entre 1996 i 2002 per la Universitat de Múrcia com administratiu en el servei de Relacions Internacionals de la institució, no com a professor, com ell hauria explicat en Marroc.

Galván posseeix amb el seu nom espanyolitzat un habitatge en propietat a Torrevieja, província d'Alacant. L'immoble, un primer pis de 58 metres quadrats construïts de tres dormitoris, hauria estat el seu lloc de residència durant els anys que va estar treballant com a administratiu a Múrcia. Sobre l'habitatge recau una hipoteca del Banc Santander de 70.000 euros concedida el 2001. En principi, el delinqüent es troba al corrent de tots els pagaments i és propietari del 100% de la finca. No obstant això, dilluns a la tarda va ser detingut per la Policia Nacional en un modest hostal de Múrcia, l'Hotel Legazpi, a 50 quilòmetres de distància de casa.

PROFESSOR JUBILAT A KENITRA

Després d'acabar la seva relació laboral amb la Universitat de Múrcia, Galván es va traslladar a viure a Kenitra, una localitat marroquina de 150.000 habitants situada a la costa atlàntica del país veí. En tota aquesta etapa, tampoc se li coneix cap activitat laboral ni cap font d'ingressos, però el pederasta disposava de diners suficient per viure amb comoditat i era conegut al poble per les festes que organitzava a casa seva. Ell assegurava ser un professor jubilat que donava classes a Múrcia, una dada falsa.

Es va comprar dues cases a la ciutat, i una tercera la va fer construir en el terreny d'una dona que va conèixer al camp, a Sidi Yahia el-Garb, als afores de l'urbs. Era una mare soltera (marginades en la societat marroquina) de dues nenes, de 12 i 14 anys.

"Cada vegada que coneixia una família aconseguia integrar-se completament en ella. Els pares dels nens li confiaven els seus fills", apunta Krairi, que afegeix que la relació amb les dues nenes d'aquella dona li implicaria la primera denúncia per temptativa de violació al Marroc, que va aconseguir eludir.

El procés es va basar en sis víctimes, però en les imatges trobades després d'analitzar els equips electrònics confiscats a casa es va poder identificar a onze nens dels que hi havia abusat. A les imatges, gravades per ell mateix, apareixien els menors i de vegades la mà o l'òrgan sexual d'un home.

Durant el procés, els advocats que van representar a Galván legar que el seu client era esquizofrènic, tesi en què es va refugiar l'acusat, que en tot moment en el judici va parlar en àrab i es va identificar com un kurd-iraquiana la família cristiana provenia de la ciutat de Bàssora.

Un dels seus apartaments va ser requisat per recompensar les famílies, després de presenciar com el violador dels seus fills sortia de la presó.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH