El comportament emocional dels adults podria activar-se en l'úter

|

embarazo

Els adults podrien estar en major risc de convertir-se en ansiosos i vulnerables a la mala salut mental si se'ls priva de certes hormones durant el desenvolupament en l'úter, segons una nova investigació de científics de Cardiff i Cambridge, a Regne Unit.

Una nova investigació en ratolins, publicada en 'Nature Communications', ha revelat el paper de la placenta a la programació a llarg termini de la conducta emocional i és la primera vegada que els científics han relacionat els canvis en la conducta dels adults a alteracions en la funció placentària.

Similar a la insulina, s'ha demostrat que el factor de creixement-2 juga un paper important en el desenvolupament del fetus i de la placenta en els mamífers, i canvis en l'expressió d'aquesta hormona en la placenta i el fetus estan implicats en la restricció del creixement en l'úter.

"El creixement d'un bebè és un procés molt complex i hi ha un munt de mecanismes de control que garanteixen que els nutrients requerits pel bebè per créixer poden ser subministrats per la mare", explica el professor Lawrence Wilkinson, neurocientífic del Comportament en la Facultat de Psicologia de la Universitat de Cardiff i director de la investigació.

"Estàvem interessats a conèixer com la ruptura d'aquest equilibri podria influir en els comportaments emocionals molt temps després d'haver nascut en l'edat adulta", va agregar aquest expert.

Amb la finalitat d'explorar com un desajustament entre l'oferta i la demanda de certs nutrients pot afectar als éssers humans, el professor Wilkinson i els seus col·legues, el doctor Trevor Humby, Mikael Mikaelsson,tots dos també de la Universitat de Cardiff, i el doctor Miguel Constància, de la Universitat de Cambridge, van examinar el comportament dels ratolins adults amb mal funcionament d'una hormona vital.

Humby va afegir: "Hem aconseguit això danyant una hormona anomenada factor de creixement similar a la insulina tipus 2, important per al control del creixement en l'úter. El que trobem quan vam fer això va ser un desequilibri en el subministrament de nutrients controlats per la placenta i que aquest desequilibri va tenir efectes importants sobre com els subjectes estaven en l'edat adulta, és a dir, que el tema es va fer més important en el futur".

"Aquests símptomes es van acompanyar de canvis específics en l'expressió de gens del cervell relacionats amb aquest tipus de comportament. Est és el primer exemple del que hem cridat "placenta de programació" del comportament dels adults. No sabem exactament com aquests esdeveniments de la vida molt primerencs poden tenir efectes de llarg abast sobre les nostres predisposicions emocionals, però sospitem que les nostres troballes poden indicar que els gèrmens del nostre comportament, i, possiblement, la vulnerabilitat a trastorns cerebrals i mentals, se sembren molt abans del que es pensava", argumenta

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH