Arias Cañete diu que demolir L'Algarrobico costarà 7,3 milions d'euros i està "satisfet" amb la Llei de Costas

|

L'Eurocambra revisa aquest dilluns de nou la declaració d'interessos econòmics de Cañete

El ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, Miguel Arias Cañete, ha anunciat que demolir l'hotel il·legal L'Algarrobico costarà un total de 7.320.000 euros, que es pagaran al 50 per cent amb la Junta d'Andalusia, en el moment en què l'última de les sentències buidi "clarament que ja no hi ha cap obstacle per procedir a la demolició del mateix".

En una entrevista amb Europa Press, el ministre ha incidit que de moment "tota la corporació local (de Carboneras) estigui imputada", la qual cosa vol dir que "alguna cosa es va fer malament amb la Llei de Costes que tant defensen ara els ecologistes i que tant defensen algunes comunitats autònomes".

"Una vegada esgotada la via judicial és quan procedim a l'execució via administrativa de les sentències que declaren la il·legalitat de la construcció realitzada", ha insistit.

Respecte a la reforma de la Llei de Costes de 1988, Arias Cañete està "plenament satisfet" perquè amb ella s'ha recuperat la seguretat jurídica a Espanya i perquè es van a començar a fer partions "amb criteris objectius per protegir millor el litoral".

A més, el ministre reconeix que la nova llei ha tingut "moltes crítiques" però també "bastants elogis" i ha dit que sempre fan més soroll uns pocs però les majories, que són silencioses, aplaudeixen i elogien.

Al seu judici, "tots aquests que protesten no són conscients de les aberracions urbanístiques que s'han fet amb la llei anterior, amb la llei de 1988 les coses que s'han fet en aquest país" i ha urgit a plantejar-se si la norma modifica o no la línia que delimita el domini públic. "No, no es modifica. No es permet cap construcció dins del domini públic marítim; la zona de servitud segueix existent, però s'introdueix racionalitat", ha sentenciat.

Respecte a les comunitats autònomes que han anunciat que recorreran la llei davant el Tribunal Constitucional (Andalusia, Canàries, Catalunya, País Basc i Astúries), Arias Cañete no ha mostrat preocupació alguna perquè ha dit que "tradicionalment País Basc i Catalunya solen recórrer totes les actuacions que fa el Govern".

TRANQUIL AMB EL MARC COMPETENCIAL


"Jo estic molt tranquil; aquesta és una llei que hem estudiat molt el marc competencial del Govern de la nació. Crec que és una llei que respecta plenament la Constitució i les competències urbanístiques dels ajuntaments", ha insistit.

El ministre titular de Medi ambient s'ha referit també a la clàusula 'anti-algarrobico' de la qual ha dit que és una "prevenció" que permetrà la suspensió temporal d'una llicència municipal fins que un tribunal decideixi si es manté la suspensió o no, para, després, esperar al fet que la jurisdicció ordinària disposi si es manté la llicència.

En aquest sentit, ha apuntat que de no existir aquesta nova clàusula es podrien repetir "els algarrobicos" (en al·lusió a l'hotel il·legal en el Cap de Gata-Almeria). En la seva opinió, l'hotel L'Algarrobico és "un exemple clar d'una comunitat autònoma i un municipi que actuen contra la Llei de Costas, sense que existís cap mecanisme perquè el Govern o l'Estat garantís la seva competència de protecció del domini públic marítim", ha explicat.

Així mateix, ha criticat que els mateixos que exigeixen protegir el medi ambient són els mateixos que es queixen que el Govern de la nació pugui protegir el domini públic marítim, quan les autoritats autonòmiques o municipals no ho protegeixen.

En aquest context, considera que "el primer que ha de fer un ecologista" és a dir en què es modifica la línia del domini públic marítim i la línia de servitud. "Aquesta llei manté les prohibicions de construcció en el domini públic i a les zones de servitud, les mateixes que hi havia abans", ha garantit.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH