Moncloa remodela el Gabinet de la Presidència amb un nou Departament de Seguretat Nacional

|

Títol de la imatge

El Gabinet de la Presidència del Gobierno, l'òrgan que dirigeix Jorge Moragas per a l'assistència política i tècnica a Mariano Rajoy, ha estat sotmès a una remodelació per perfilar el nou Departament de Seguretat Nacional.

Segons assegura Moncloa, "aquesta reorganització persegueix una estructura més operativa, equilibrada i racional del Gabinet de la Presidència del Gobierno" i es duu a terme "sense necessitat de noves disposicions pressupostàries a aquest efecte". "És a dir, en línia amb els esforços de reducció de dèficit públic, la reorganització de la Presidència del Gobierno no suposa cap despesa pública addicional", precisen.

El nou Departament de Seguretat Nacional es configura com l'òrgan d'assessorament al president del Gobierno en matèria de seguretat nacional, al mateix temps que assumeix les funcions de Secretaria Tècnica i òrgan de treball permanent del Consell de Seguretat Nacional, i manté i assegura l'adequat funcionament del Centre Nacional de Situacions de Crisis.

UN 'LAMPISTA' DE RAJOY

Alfonso Senillosa, director adjunt del Gabinet de la Presidència del Gobierno i considerat un 'lampista' de Rajoy, exercirà també les funcions de director del Departament de Seguretat Nacional, mentre que el seu superior, Jorge Moragas, director del Gabinet de la Presidència del Gobierno amb rang de secretari d'Estat, exercirà com a secretari del recentment creat Consell de Seguretat Nacional.

La reestructuració de la Presidència del Gobierno està recollida en el Reial decret 571/2013, de 26 de juliol, de modificació del Reial decret 83/2012, de 13 de gener, pel qual es reestructura la Presidència del Gobierno i té com a data d'entrada en vigor el 3 d'agost, dia posterior a la seva publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat.

El passat 2 d'agost, el Consell de Ministres va aprovar dos nomenaments en el si del Gabinet per certificar aquesta nova estructura.

En concret, es va nomenar directora d'Assumptes Nacionals a Cristina Ysasi-Ysasmendi Pemán, que al gener de 2012 va arribar a Moncloa des de la Conselleria d'Economia del Gobierno de Madrid i que fins ara s'ocupava del departament d'Assumptes Jurídic-Institucionals, ara suprimit.

Per substituir-la al capdavant de l'àrea d'Assumptes Internacionals del Gabinet de la Presidència del Govern s'ha nomenat a Ildefons Castro López, un diplomàtic que va treballar en la cúpula d'Exteriors en l'etapa de Govern del PP.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH