Primera reunió de la comissió tècnica d'assessorament sobre el sector ferroviari

 

|

Tren Galícia

El Ministeri de Foment ha creat una comissió de caràcter tècnic i científic amb la finalitat d'assessorar al departament en matèria ferroviària i que celebrarà la seva primera sessió aquest dilluns, 5 d'agost, segons ha informat el Ministeri.

La comissió està integrada per un president, deu vocals i un secretari, els quals són designats entre professionals de reconegut prestigi en el sector.

Aquesta comissió tindrà sis mesos per elaborar un informe que inclogui un estudi del sector ferroviari a Espanya i la seva comparació amb altres països de l'entorn.

També haurà de contenir una anàlisi de la normativa existent, de mesures per reforçar i millorar la seguretat, possibles propostes de millora que es rebin en l'àmbit del Ministeri, així com qualsevol altra funció d'assessorament que li sigui encomanada.

El departament dirigit per Ana Pastor detalla que la cita de la primera reunió tindrà lloc a la seu del Ministeri a Madrid a les 13.00 hores d'aquest dilluns.

COMPAREIXENCES Al CONGRÉS

La ministra de Foment, Ana Pastor, i els presidents de Renfe i Adif, Julio Gómez-Pomar i Gonzalo Ferre, respectivament, compareixen aquesta setmana al Congrés per informar de les "possibles causes" de l'accident ferroviari de Santiago de Compostel·la i les actuacions que van dur a terme en relació amb el mateix.

Pastor acudirà a la Comissió de Foment de la Cambra baixa el divendres, 9 d'agost, mentre que els màxims responsables d'Adif i Renfe ho faran un dia abans, el dijous dia 8.

Segons l'ordre del dia de les compareixences, al que va tenir accés Europa Press, Pastor, Gómez-Pomar i Ferre informaran de les possibles causes de l'accident i de les actuacions i gestions realitzades pel Ministeri i les empreses relacionades amb aquest sinistre.

Aquesta passada setmana, Foment ja va apuntar que els president de Renfe i Adif abundaran en les primeres mesures preses després del sinistre.

Així, Adif, ha limitat la velocitat, amb caràcter temporal, a 30 quilòmetres per hora en el tram del sinistre, col·locant un cartelón de limitació de velocitat i una balisa, que a més està "protegida" per una altra anterior que limita la velocitat a 60 quilòmetres per hora. Addicionalment, cinc quilòmetres abans s'ha instal·lat una balisa ASFA i un altre cartelón per reduir la velocitat a 160 quilòmetres hora.

En paral·lel, Renfe ha emprès una revisió dels seus protocols de comunicació entre la cabina de conducció (els maquinistes) i els centres de gestió, el de personal que viatja a bord dels trens i la resta de comunicacions de serveis, segons va detallar Foment.

Del seu costat, la Comissió d'Investigació d'Accidents Ferroviaris (CIAF) ha recomanat al Ministeri de Foment "gestionar la implantació progressiva de balises ASFA que controlin la velocitat dels trens de manera que s'asseguri el seu immediat frenat en cas de depassar la velocitat màxima".

Així consta en l'avanç de recomanacions que aquesta comissió, encarregada d'investigar l'accident del tren Alvia registrat a Santiago de Compostel·la, ha remès a la Direcció general de Ferrocarrils. Aquestes recomanacions s'inclouran en l'informe de l'accident que la Comissió elaborarà quan conclogui la seva investigació, una de les dues que es realitzen juntament amb la judicial.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH