El superàvit del sector turístic creix un 4,8% fins a maig

|

Turistes

El sector turístic i de viatges va registrar un superàvit de 10.468,2 milions d'euros en els cinc primers mesos de l'any, la qual cosa suposa un augment del 4,8% pel que fa a l'aconseguit en el mateix període de l'any anterior, segons les dades de la balança de pagaments difosa pel Banc d'Espanya.

Aquest resultat és conseqüència d'uns ingressos que van aconseguir els 14.280 milions d'euros, un 2,3% més, enfront dels 13.956,7 milions d'euros d'un any abans.

Així mateix, els pagaments van sumar 3.811,8 milions d'euros, un 4,4% menys, enfront dels 3.990,3 milions d'euros, la qual cosa va beneficiar al saldo final de la balança al final del quadrimestre.

En el mes de maig, el saldo de la rúbrica de turisme i viatges va aconseguir els 3.084,6 milions d'euros, un 6,8% més, que els 2.888,3 milions d'euros comptabilitzats el mateix mes de 2012.

Els ingressos per turisme i viatges van créixer un 5,9% al maig, fins a 3.778,1 milions d'euros, enfront d'uns pagaments un 2,1% majors, de 693,6 milions d'euros.

BONES XIFRES D'ARRIBADES FINS A JUNY.

Fins a juny, Espanya va rebre 26,1 milions de turistes internacionals fins a juny, la qual cosa suposa un 4,2% més respecte al mateix període de 2012, i la despesa va aconseguir els 24.416 milions d'euros en els sis primers mesos de l'any, la qual cosa suposa una millora del 6,6%.

Les pernoctacions hoteleres van augmentar un 1,7% al juny, igual que les pernoctaciones realitzades en allotjaments turístics extrahoteleros (apartaments, càmpings i allotjaments de turisme rural) que van repuntar un 3,1%, gràcies al fort increment de les pernoctaciones dels no residents.

Per la seva banda, els turistes espanyols van viatjar un 6,4% menys en els sis primers mesos de l'any, amb 70,8 milions de desplaçaments, llastrats per la situació econòmica del país.

Precisament per rellançar la demanda nacional, el Govern va engegar al juny una campanya de publicitat institucional, amb l'objectiu d'estimular la demanda turística nacional durant l'etapa estival sota l'eslògan 'Espanya, la destinació que portes dins'.

No obstant això, el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, va reconèixer aquesta setmana que el turisme nacional "no va tan ben" com l'internacional, per la qual cosa va considerar que no millorarà fins que l'economia espanyola no es recuperi.

UN 2,5% MÉS DE TURISTES INTERNACIONALS AQUEST ESTIU.

Espanya rebrà 22,3 milions de turistes internacionals en el tercer trimestre de l'any, coincident amb els mesos d'estiu, per la qual cosa s'estima un repunt del 2,5% pel que fa al període estival de l'any anterior, segons les previsions realitzades per l'informe Coyuntur del segon trimestre de 2013, elaborat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

Així, la despesa turística total previst entre juliol i setembre aconseguirà els 23.189 milions d'euros, amb un repunt proper al 8%, incloses totes les partides de cost per part dels turistes en els seus viatges.

A més, l'estudi apunta que fins a setembre visitaran el país 47,4 milions de turistes internacionals, la qual cosa suposarà un augment del 4,1% en comparació del mateix període de 2012, amb un increment en la despesa de "major magnitud" que el previst per a les arribades.

D'aquesta forma, la despesa dels turistes internacionals ascendirà a 47.910 milions d'euros en els nou primers mesos de l'any, amb una pujada interanual al voltant del 7,9%.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH