Hola Catalunya: Hi ha algú per aquí?

Manuel Fernando González Iglesias

El valor que la majoria dels treballadors de Catalunya Radio li han posat votant no a l'acord que si han acceptat els seus companys de TV 3, s'assembla bastant a la frase que aquell jornaler andalús li va etzibar al seu senyoret en temps de la República. "en la meva gana mano jo". Una frase que ens explica Salvador de Madariaga en un llibre anomenat «Espanya» de 1931 i sembla ser que va ser la que li va deixar anar un jornaler a un cacic en els anys de la república a Andalusia, rebutjant-li els diners que li donava perquè votés pel que el cacic volia. Un acte de dignitat que es repeteix ara en ple segle XXI en la Catalunya més civilitzada i europea de la seva història a la qual el seu "caps" de la Corporació han contestat amb un escarit i lamentable "la decisió del treballadors comporta que el període de consultes acabi sense acord i que s'apliqui el pla d'acomiadament col·lectiu presentat inicialment, que afecta 58 treballadors". Una frase que per la fredor que tanca espanta per la seva falta d'humanitat. Una altra cosa apart és que els afectats han de repassar-se l'explicació que el Comitè d'empresa de la ràdio els ha ofert abans del referèndum per vendre que 58 acomiadaments són millor que 20.

Sigui el que sigui el que un acaba per deduir del succeït és que per a uns polítics acostumats a "manipular" la televisió pública que és el mitjà que realment els importa, que el que li passi a Catalunya Radio és un "dany col·lateral assumible" posat que per aconseguir les seves finalitats ja han col·locat el seu "estel als matins", que cobrarà mes que el President de la Generalitat i que farà amb mortal eficàcia el treball que li han encomanat, especialment els "demòcrates" d'Esquerra Republicana, que saben que l'altra casa radiofònica, la privada, ja treballa per a la "causa" perquè està controlada per Convergència que s'ha gastat allí tots els milions d'euros possibles en patrocinis, subvencions, publicitats i quant fos necessari per col·locar-la en el lloc de privilegi que ara ocupa en l'EGM. Per cert, Déu li perdoni de pressa i a la SER les facilitats que li han donat al seu soci el Conde per aconseguir-ho. Algun dia se'n penediran de la malesa comesa, perquè les conseqüències també els afectaran a ells directament. Però com han pogut oblidar-se aquests tarugos de Gran Via 32 de les penalitats que els va fer passar Pujol durant les seves 23 anys de mandat, on es van haver de gastar tots els diners del món per aconseguir les freqüències de les quals ara disposen perquè els successius Governs de llavors els menyspreaven sense pietat?

I ara què? Deixaran els col·legues de TV 3, sols i a la seva sort, als 58 companys de la ràdio que diu l'autoritat política posarà "sí o sí" al carrer? Ens quedarem els altres mitjans de comunicació i el Col·legi mirant per la plaça de Sant Jaume esperant al fet que ocorri un miracle?.Però en quin moment d'aquestes dues tristes legislatures hem demanat el sentit de la decència i el valor que se suposa que hem de tenir per evitar que la llibertat d'expressió sigui propietat exclusiva d'una sola ideologia excloent i totalitària?

Per cert, Hola Catalunya!: Hi ha algú per aquí?....

Manuel Fernando González
Editor i Director
www.catalunyapress.cat
www.pressdigital.es

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH