El Parlament aprova una llei i tramita 40 com la de consultes, l'electoral i la de transparència

|

parlament de catalunya

El Parlament ha aprovat des que es va iniciar la legislatura una sola llei, la de l'augment de l'impost sobre transmissions patrimonials de l'actual 8% al 10%, i té en tramitació altres 40 proposicions dels grups parlamentaris, com la de consultes populars no refrendarias i participació ciutadana, l'electoral, la de transparència i accés a la informació pública, i la del règim especial d'Aran.

Segons un comunicat de balanç de la Càmera catalana, es detalla que s'han aprovat 41 resolucions, entre les quals la declaració de sobirania i del dret a decidir del poble de Catalunya, impugnada per l'Estat davant el Tribunal Constitucional, i la d'iniciar un diàleg amb el Govern per fer possible la convocatòria de la consulta.

Des de mitjans de desembre, quan va començar la legislatura, fins a al final del segon període de sessions --31 de juliol--, s'han celebrat 16 sessions plenàries, onze sessions de control al president de la Generalitat, Artur Mas, i al Govern, en les quals han respost a 77 i 129 preguntes, respectivament.

També s'han validat set decrets lleis, com el de l'impost sobre dipòsits i el que rebaixa l'import mínim exempt de l'impost de Patrimoni, i el Parlament té pendent quatre projectes de llei que són: el d'accessibilitat, el de modificació del Codi de Consum, el de modificació del llibre cinquè del Codi Civil, i el que regula el règim jurídic aplicable a la seguretat industrial dels establiments.

El ple, a més, ha avalat set declaracions institucionals, ha aprovat 42 mocions, i té en tràmit cinc proposicions d'Iniciatives Legislatives Populars (ILP): la d'una renda garantida de ciutadania, la de pagaments a la gran dependència --ambdues en fase de recollida de signatures--, en favor d'una llei electoral a Catalunya, per aprovar mesures urgents en habitatge, i per a la conciliació de la vida laboral i familiar i la lluita contra la violència de gènere.

En relació a les comissions, s'han celebrat 179 sessions, on s'han adoptat 261 resolucions i substanciat 289 preguntes orals, 196 sessions informatives i compareixences, l'última de les quals la de Mas pel 'cas Palau' davant la Comissió d'Assumptes Institucionals.

També estan en marxa els treballs de la comissió d'investigació de les entitats financeres, la de la gestió sanitària i la dels models de seguretat i l'ús de pilotes de goma.

Recentment s'ha creat la comissió d'estudi del 'dret a decidir', la de l'estudi del 'fracking' i la de seguiment de les polítiques de lluita contra la desocupació.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH