Ocupació sosté que l'atur creix menys

|

Ministeri Empro

El Ministeri d'Ocupació ha assegurat que la ralentització en el creixement de la desocupaciói la tendència d'augment de l'afiliació a la Seguretat Social s'han fet més fermes en el mes de juliol, en el qual l'atur ha descendit en 64.866 persones i les altes al sistema han repuntado en 32.890 treballadors.

 

"L'atur creix menys i la contractació es manté activa", ha resumit en roda de premsa la secretària d'Estat d'Ocupació, Engracia Hidalgo, qui ha destacat en aquest sentit que es tracta de la cinquena caiguda consecutiva de l'atur des de 2007, coincidint amb un descens del ritme de destrucció d'ocupació de 10 punts percentuals des de juliol de 2012, fins al 2,4% actual.

"Es manté en vigor la tendència de ralentització de la destrucció d'ocupació", ha assenyalat, per afegir que es tracta d'una evolució "coherent amb l'evolució d'altres indicadors econòmics que accentua la tendència observada des de principis d'any".

Així, en matèria de contractació ha destacat el repunt dels contractes de Formació i Aprenentatge en un 90,1% interanual, i la signatura de 6.933 nous contractes de suport a emprenedors, la qual cosa suposa una contribució del 21,21% al conjunt de contractes indefinits.

"SIGNES CLARS D'AVANÇ"

Per la seva banda, el secretari d'Estat de Seguretat Social, Tomás Burgos, ha assegurat que l'increment de l'afiliació en aquest mes de juliol és "extraordinàriament més positiu" que el registrat fa un any, quan l'afiliació va créixer en 4.896 persones. Així doncs, ha assegurat que les xifres mostren un "comportament molt positiu de l'afiliació, encara que moderat, i que presenta signes clars d'avanç".

D'altra banda, la taxa de variació interanual de les altes al sistema segueix sent negativa, amb un 3,5% de caiguda, encara que la menor dels últims 10 mesos. En aquest punt, Burgos ha confiat que aquesta millora tingui continuïtat en els propers mesos.

Finalment, Burgos ha explicat que aquestes dades positives conviuen amb un descens de l'11,5% en l'afiliació en el sector de l'Educació, amb 79.163 treballadors menys. En aquest punt ha assenyalat que tres de cada 10 baixes es deuen al final de les classes escolars i la resta a altres activitats que s'engloben en l'ensenyament però que tenen a veure més amb cursos o classes intensives de recuperació.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH