El Consell de Ministres estudia aquest divendres el Decret de Beques

 

|

wert

El Consell de Ministres estudiarà aquest divendres, i previsiblement aprovarà, el decret de beques per al proper curs, que finalment exigirà una nota de 5,5 tant per optar a una beca en el batxillerat com per accedir a la gratuïtat de matrícula a la universitat.

Concretament, en l'àmbit dels estudis no universitaris, es demanarà un 5,5 de mitjana en 4º curs d'ESO per optar a una ajuda en el Batxillerat, i no un sis com inicialment preveia l'esborrany de decret. En anys anteriors, en canvi, bastava amb matricular-se en Batxillerat per poder demanar una beca.

Aquest criteri es manté en accedir a un FP de grau, ja que l'únic requisit acadèmic serà inscriure's, mentre que s'exigirà un 5,5 en el titulo de Batxillerat per optar a una ajuda en el primer curs de FP de cicle superior. Per poder mantenir la beca caldrà superar totes les matèries menys una, quan fins ara només s'exigia promocionar.

Quant a l'àmbit universitari, es demanarà un 5,5 de nota mitjana en batxillerat i prova d'accés a la universitat per poder gaudir d'exempció de taxes i matrícula, en lloc del 6,5 que s'havia plantejat inicialment en l'esborrat. Aquest cinc i mig és la nota que ja es venia demanant des de 2012, quan Educació, també per Reial decret, va incrementar mig punt l'exigència acadèmica per a les beques.

D'altra banda, per accedir a les ajudes econòmiques directes que planteja el sistema --dues ajudes fixes d'1.500 euros per baixa renda o canvi de residència i una variable en funció del rendiment i el pressupost disponible--, l'estudiant haurà de tenir una mitjana en batxillerat i prova d'accés d'almenys un sis i mitjà.

A més, per mantenir aquestes ajudes s'estableixen requisits també diferents en funció de les branques del saber que, bàsicament, reprodueixen les pautades en el decret d'any passat, excepte en el cas de les ciències, on es demanava aprovar almenys un 80 per cent dels crèdits i a partir d'ara bastarà amb un 65 per cent per tenir gratis les taxes. No obstant això, per rebre fons caldrà aprovar el curs sencer (amb un cinc prou) o un 80 per cent amb una mitjana de 6.

Les majors exigències es mantenen per a les branques de ciències de la salut i ciències socials, arts i humanitats, on caldrà aprovar el 80 i el 90 per cent dels crèdits, respectivament, per passar de curs amb matrícula gratuïta. Per accedir a les beques fixes i la variable es requerirà que si no s'aprova tot (amb un cinc bastaria), se superi almenys el mateix percentatge respectiu amb una mitjana de 6,5.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH