La DGT inicia la segona operació especial de l'estiu

 

|

Cotxes

La Direcció general de trànsit engega aquest dimecres la segona operació especial de l'estiu per facilitar la circulació i que es desenvolupin amb seguretat els viatges per carretera que es realitzin entre avui i 1 d'agost. Durant aquests dos dies, Tràfic preveu que es produeixin 2,7 milions de desplaçaments per carretera, mentre que para tot el mes d'agost preveuen gairebé 42 milions de desplaçaments.

Així mateix, la DGT adverteix que "coincidiran en aquests desplaçaments molts vehicles magrebins, que transiten per Espanya en direcció als seus països d'origen". "Aquests viatges, dins de l'Operació Passo de l'Estret, augmentaran en els primers dies d'agost per la finalització del Ramadà el 7 d'agost", ha postil·lat.

A causa que aquest any l'1 d'agost cau en dijous, dia laborable, la sortida de molts dels ciutadans als seus llocs d'estiueig es realitzarà de forma escalonada, produint-se moviments tant la tarda del dimecres, com durant tot el dijous i fins i tot el divendres.

A més, des de fa diversos anys, el gaudi de les vacances estivals es realitza en períodes més curts, per aquest motiu, la DGT engega durant tots els caps de setmana de l'estiu dispositius especials de regulació i vigilància del tràfic, per atendre les necessitats dels conductors.

Tràfic recorda als ciutadans que es disposin a sortir de viatge per carretera el dijous 31 de juliol que podran trobar-se amb circulació intensa de sortida de les grans ciutats en les principals vies de comunicació que porten a segones residències i cap a les costes. Per això, alerta que les vies més afectades seran les de Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Murcia i Andalusia, així com l'A-6 i l'A-1 de sortida de Madrid.

MITJANS HUMANS I MATERIALS

Per minorar les possibles complicacions que es puguin produir, Tràfic instal·larà mesures d'ordenació i regulació del tràfic que afavoriran la circulació de vehicles a les zones més conflictives. D'aquesta forma, s'instal·laran carrils addicionals, mitjançant la instal·lació de cons en les principals carreteres d'accés a les grans ciutats i es restringirà la circulació de vehicles de mercaderies perilloses, transport especial i camions de massa màxima autoritzada de més de 7.500 kg en carreteres amb especial intensitat circulatòria, en dies i hores determinades.

Els mitjans materials es veuen complementats amb els mitjans humans dels quals Tràfic disposa. Els 10.000 agents de l'Agrupació de Tràfic de la Guàrdia Civil vetllaran per la seguretat dels ciutadans que es desplacin per carretera, auxiliaran als conductors que ho necessitin i vigilaran que es realitzi una conducció segura i d'acord amb les normes de circulació, segons informa la DGT en un comunicat.

Als agents de l'Agrupació de Tràfic se sumen altres 600 funcionaris i personal tècnic especialitzat que atén en els Centres de Gestió de Tràfic i els més de 13.000 empleats d'empreses de conservació i explotació del Ministeri de Foment i de la resta de titulars de les vies, així com personal dels serveis d'emergència.

Durant aquest mes, DGT durà a terme una campanya intensiva de control de la velocitat --del 19 al 25 d'agost--, prestant especial atenció a les carreteres convencionals, que són les vies on es produeix el major nombre d'accidents i de morts, en la qual els agents vigilaran que els conductors circulin a la velocitat que estableix la via. A més, els agents continuaran realitzant controls d'alcohol i drogues, en un mes en el qual se celebren multitud de festes patronals.

CONSELLS DE LA DGT

Finalment, la DGT ha elaborat una sèrie de consells, entre els quals destaquen: planificar el viatge i informar-se de la situació en la qual es troben les carreteres per les quals anem a transitar; fer descansos cada dues hores; no posar-se al volant si s'han ingerit begudes alcohòliques o drogues; usar el cinturó de seguretat; i adequar la velocitat a les circumstàncies i a la via per la qual se circula.

Així mateix, Tràfic recorda que "si es viatja per carretera a l'estranger és aconsellable, al marge de si la llei obliga a això, usar sempre el casc i cinturó de seguretat". A més, informa que els conductors espanyols que transitin aquest estiu per les carreteres de França han de tenir en compte que, a més de complir totes les normes de circulació, hauran de prestar especial atenció als excessos de velocitat, ja que "des del proper dia 1 d'agost, els radars de les autoritats franceses de tràfic captaran els excessos de velocitat i remetran la denúncia a l'infractor resident a Espanya".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH