Homs, un estrateg equivocat

Manuel Fernando González

Al Conseller Portaveu se li entén millor quan comenta amb els periodistes l'actualitat de Catalunya en els corrillos que ell mateix convoca en finalitzar la seva sempre impuntual roda de premsa. Allí se sent tan a gust que deixa anar sota el paraigua del "of the record" els missatges que més li interessen, mentre tracta de convèncer als "díscols" amb frases amables o carantoñas de nen que mai ha trencat un plat. Per això fa quinze dies es va saltar aquesta espècie de "cercle virtuós" i va sortir disparat cap a un altre lloc on poder esplaiar el seu malestar perquè una periodista de Catalunya Press li havia desmuntat l'estratègia de fer preguntar, primer a l'afins, per la sentència que acabava de dictar el TSJC sobre l'ATLL i que amb recurs o sense ell és d'obligat compliment, alguna cosa que al Govern no li interessa que ho sàpiga l'opinió pública catalana.

Tan enfadat estava el nostre benvolgut Conseller, que se n'adonà fins el seu col·lega Felip Puig que amb prou feines va poder dissimular la seva sorpresa mentre somreia disimuladamente veient les dificultats i la sortida de "ficada de pota" de qui, en situacions com aquesta, acaba amb les existències d'aigua de la Generalitat. Doncs bé, aquest dimarts per evitar-se un altre ridícul com el que va viure la setmana anterior, va començar més primerenc les seves activitats conspiratòries. A primera hora del matí va dirigir als germans Borrás, un a ACA l'altre a Nació digital, contra AGBAR esgrimint un pamflet que ja han revocat els tribunals, però que "ells" que són l'essència de la nació catalana es neguen a acceptar, perquè els jutges no els volen donar la raó. Naturalment la cosa no va quedar aquí, perquè Homs, comprovant que a la sala no estàvem els que li preguntem tot allò que no li agrada, va decidir, aquesta vegada sí, a fer corrillo, en el qual li va explicar al col·legues que el seu company Vila anava a recórrer al Suprem la sentència del TSJC, una veritat a mig fer, perquè ell coneix perfectament que el tarannà negociador del Conseller de Territori 'pot arriba a reconduir el tema com ja va passar amb la Ministra de Foment i els problemes amb Renfe, que és una altra. Naturalment al Portaveu se li "va tornar a oblidar" indicar quan es va "a executar la citada sentència" perquè, com ell sap, això és el que diu la llei es recorri o no al màxim òrgan judicial "espanyol", espanyol? Jesús, Déu meu, quin trauma!

El que no va calcular Don Quico és que als 30 segons de finalitzada la seva dissertació rebíem la informació confidencial en aquest diari com si estiguéssim "just, just" al seu costat. Pensa Conseller, pensa amb els qui vas parlar. Ai el maleït ronc del Post quant dany has fet!. En fi, que passa els dies i el nostre benvolgut portaveu segueix amb un sectarisme que espanta, perquè un fins i tot pot arribar a imaginar el que la passaria a la família que edita aquest modest diari si a aquest Honorable Senyor li encomanessin la seguretat del país en una Cataluny independent. Si ara ens ha deixat sense la publicitat institucional que ens correspon per llei i no diguem sense les subvencions amb les quals "unta" generosament als seus amics, què més ens podria treure en aquest moment històric? Podria dir-m'ho algú?

En fi, que fa calor i no hi ha res millor que l'aigua per refrescar-se, encara que per a ACCIONA aquest remei no sembla existir a la vista d'aquest 40% menys que ha baixat en la seva valoració empresarial, un desastre del que personalment no m'alegro però que deixa en evidència als Recoder i Mas que, pel que s'està comprovant, a més d'haver-se equivocat en les "normes concursals" han triat molt malament el soci tecnològic i empresarial per "la nostra" ATLL. Encara sort que els alcaldes de l'àrea metropolitana, inclòs Xavi Trias són més intel·ligents i han signat un acord per als propers quaranta anys amb qui més sap sobre la tecnologia de l'aigua i el món, i a més té la seva seu i paga els seus impostos aquí a Catalunya. Per cert, a què no endevinen vostès a qui li va demanar la Generalitat cubes d'aigua potable totalment gratuït que es van servir immediatament als veïns que van sofrir les riuades de la vall d'Aran? A que aquesta notícia no la va comunicar el nostre estimat portaveu?

Manuel Fernando González
Editor i Director
www.catalunyapress.cat
www.pressdigital.es

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH