Aixecada la prohibició als mitjans de difondre els correus d'Urdangarin

 

|

Urdangarin

La magistrada del Jutjat de Primera Instància 46 de Barcelona ha aixecat la prohibició als mitjans de comunicació de difondre els correus electrònics personals d'Iñaki Urdangarin, pels quals el Duc va interposar una demanda per vulneració del seu dret a la intimitat.

En l'acte, la jutge estima el recurs presentat per les set empreses de comunicació demandades per Urdangarin oposant-se a les mesures cautelars acordades, i s'aixeca la prohibició de difondre els mails, encara que no per l'exsoci d'Urdangarin, Diego Torres.

La jutge considera que "no s'han concretat suficientment les raons per les quals ha de limitar-se el dret d'informació a aquests mitjans i no a uns altres i per això estima que la mesura sol·licitada en relació amb els mitjans de comunicació demandats és incerta i ineficaç puix que no garanteix que els correus íntims no es difonguin".

No obstant això, respecte a Torres, considera que malgrat que ha declarat que no té cap correu i mai ha tingut intenció de publicar-los, "és evident que disposa dels mateixos" i que pot accedir a ells tal com ha quedat demostrat durant la instrucció del cas Nóos.

Per això, "en prevenció que pogués decidir filtrar-los a qualsevol mitjà de comunicació i amb això frustrar la protecció de la intimitat que es peticiona en la demanda principal, no procedeix alçar la mesura enfront d'aquest codemandado", resumeix la jutge.

La mesura cautelar de prohibir la difusió dels correus es va adoptar el 15 d'abril de 2013 a petició d'Urdangarin, que va presentar una demanda contra set empreses de comunicació i contra Diego Torres perquè creia que en un breu període de temps anaven a publicar correus íntims amb qüestions personals i familiars.

Cinc d'aquests mitjans es van oposar a la mesura emparant-se en la preeminència del dret a la informació sobre el de la intimitat, davant la personalitat pública del Duc, al·legant que no va poder provar que tenien els correus la publicació dels quals volia evitar i perquè podia haver-hi censura prèvia.

NO VAN SER ELS ÚNICS

Després d'analitzar les al·legacions dels mitjans, la jutge considera que han pogut provar que ells no van ser els únics que durant dies s'havien fet ressò de l'existència d'aquests correus i la seva probable difusió futura, exposa l'acte.

A més, considera que no s'ha provat que els mitjans demandats tinguessin en el seu poder els correus ni que anessin a publicar-los en breu, per la qual cosa segons la magistrada: "No hi ha justificació per legitimar que uns mitjans de comunicació vegin limitat el seu dret a informació i altres mitjans no".

El 16 de juliol es va celebrar una vista a porta tancada perquè les parts presentessin les seves al·legacions, en la qual Iñaki Urgandarin i Diego Torres es van veure les cares en un jutjat per primera vegada, ja que en els jutjats de Palma sempre han comparegut en dies diferents per declarar per les irregularitats vinculades amb l'Institut Nóos.

En la vista les parts van sol·licitar l'alçament de les mesures cautelars, la Fiscalia no obstant això va demanar que es mantinguessin, i el propi Urdangarin va reiterar la seva petició al·legant que volia protegir la seva intimitat i la de la seva família.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH