La durada de la lactància, associada amb la intel·ligència del nen en el futur

|

Bebè pit

La lactància materna està associada amb un millor llenguatge receptiu als 3 anys d'edat i la intel·ligència verbal i no verbal a l'edat de 7 anys, segons un estudi publicat per 'JAMA Pediatrics'. L'evidència recolza la relació entre la lactància materna i els beneficis per a la salut en la infància, però el grau en què la lactància materna condueix a un millor desenvolupament cognitiu és menys segur, d'acord amb el fons d'estudi.

Mandy B. Belfort, de l'Hospital de Nens de Boston, a Estats Units, i els seus col·legues van examinar les relacions de durada de la lactància i l'exclusivitat amb la cognició infantil en les edats de 3 i 7 anys, així com la mesura en què el consum de peix durant la lactància materna s'associa amb l'alimentació infantil i la cognició més tard. Els científics van usar proves d'avaluació per mesurar la cognició.

"Una major durada de la lactància materna es va associar amb una major puntuació a l'edat de 3 anys en el 'Peabody Picture Vocabulary Test' i amb major intel·ligència en la Prova d'Intel·ligència Breu Kaufman a l'edat de 7 anys, "d'acord amb els resultats de l'estudi. No obstant això, la investigació també va detectar que la durada de la lactància materna no es va relacionar amb l'avaluació d'ampli rang de la memòria i les puntuacions d'aprenentatge.

Quant a la ingesta de peix (menys de dues porcions per setmana enfront de dues porcions o més), la relació entre la durada de la lactància materna i l'avaluació d'ampli rang de les habilitats motores visuals als 3 anys d'edat sembla ser més forta en els fills de dones amb major consum de peix enfront de les quals ho ingereixen menys habitualment, encara que aquest resultat no va anar estadísticament significatiu, indiquen els resultats de l'anàlisi.

"En resum, els nostres resultats recolzen una relació causal de la lactància materna en la infància amb el llenguatge receptiu als 3 anys i amb el quocient d'intel·ligència verbal i no verbal en l'edat escolar. Aquestes troballes recolzen les recomanacions nacionals i internacionals per promoure la lactància materna exclusiva fins als sis mesos i la continuació de la lactància materna almenys fins a 1 any d'edat", conclouen els autors.

En un editorial, Dimitri A. Christakis, de l'Institut d'Investigació de l'Hospital de Nens de Seattle (Estats Units), escriu: "Els autors van informar un benefici de quocient intel·lectual a l'edat de 7 anys a partir de la lactància de 0,35 punts per mes en l'escala verbal i 0,29 punts per cada mes en el no verbal. Així, s'espera que la lactància materna d'un bebè durant el primer any de vida augmenti el seu quocient intel·lectual prop de quatre punts o un terç d'una desviació estàndard". Segons aquest expert, el problema actual no és tant que la majoria de les dones no iniciïn la lactància materna, sinó que no la mantenen.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH