Els espanyols viatgen un 6,4% menys fins a juny

|

Bars

Els turistes espanyols van viatjar un 6,4% menys en els sis primers mesos de l'any, amb 70,8 milions de desplaçaments el mes passat, segons les dades avançades aquest dilluns de l'enquesta Familitur de Moviments Turístics de l'Institut d'Estudis Turístics (IET), dependent del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

Per destinacions, la caiguda va afectar a tots els tipus de viatge i tots els motius, excepte als desplaçaments per visitar a familiars o amics, els únics que van mostrar un lleuger avanç.

Respecte a l'allotjament, els viatges en els quals es va optar per l'allotjament hoteler van caure en menor mesurada que aquells en els quals es va utilitzar el no hoteler, registrant els majors descensos l'habitatge llogat, seguida de l'habitatge propi, ja que solament la casa de familiars o amics va experimentar un tímid avanç.

Per comunitat de destinació, destaca el descens quant a viatges rebuts de Catalunya, amb una caiguda superior als dos milions de viatges, i d'Andalusia, amb prop de 900.000 viatges menys.

En canvi, la Comunitat Valenciana va rebre al voltant de 700.000 viatges més en la primera meitat de l'any pel que fa al mateix període de 2012.

AL JUNY REPUNTA UN 11,6%.

Durant el mes de juny, els residents van realitzar 15,2 milions de viatges, la qual cosa suposa un repunt de l'11,6% pel que fa a l'any anterior, davant el creixement tant dels viatges interns, amb un pes del 94%, com dels viatges a l'estranger.

D'aquesta forma, l'indicador trenca dos mesos de caiguda, després de registrar un descens del 3,3% al maig i del 23,1% el passat mes d'abril.

La disminució dels viatges de vacances d'estiu es va compensar amb l'increment en els viatges de finalització de setmana, afegint que aquest mes de juny va comptar amb un cap de setmana més que el mateix mes de l'any anterior.

Per motiu de viatge, van créixer els trasllats per visitar a familiars o amics, i en menor mesurada els viatges d'oci.

A més, l'alça dels viatges va beneficiar més a l'allotjament hoteler que al no hoteler, havent-se de l'alça d'aquest últim al repunt dels viatges en els quals es va utilitzar l'habitatge de familiars o amics.

AL MARÇ, UN 7,6% MÉS.

Segons l'enquesta que publica les dades definitives corresponents a març de 2013, els espanyols van realitzar 12,5 milions de viatges, la qual cosa suposa una caiguda del 7,6% pel que fa al tercer mes de 2012.

El resultat va estar condicionat per l'efecte calendari de la Setmana Santa i els viatgis emissors van augmentar un 16,2%, trencant així amb deu mesos de caigudes consecutives, mentre que els viatges interns van registrar un alça del 7,3%.

Dos de cada quatre viatges van ser de finalització de setmana i un de cada quatre de Setmana Santa, registrant el major creixement els viatges per visitar a familiars o amics, seguits dels viatges d'oci.

Al març, gairebé cinc de cada deu desplaçaments van tenir com a destinació Andalusia, Comunitat Valenciana, Catalunya i Castella i Lleó. En la resta es van registrar creixements, a excepció de Galícia, Astúries, Murcia i Cantàbria.

Per primera vegada des de gener de 2012 l'increment dels viatges amb allotjament hoteler, amb un alça del 10,1%, va ser superior al d'aquells que van usar el no hoteler (+7,3%), destacant l'avanç de l'habitatge de familiars o amics.

El cotxe, usat en vuit de cada deu viatges, va anar el gran beneficiat del creixement experimentat al març, mentre que els viatges amb autobús i tren van augmentar en menor mesura.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH