La Generalitat ha demanat diners prestats a  tots els fons de l'Estat

|

Artur Mas

La Generalitat ha demanat prestats un total de 20.156 milions d'euros als diferents fons, habilitats per l'Estat en els dos últims anys. Segons dades del ministeri d'Hisenda, l'administració d'Artur Mas va demanar prestats en 2012 un total de 8.758,1 milions d'euros i aquest any porta sol·licitats uns 11.398 milions.

Dels fons concedits l'any passat, la part més important correspon al Fons de Liquiditat Autonòmic, al que la Generalitat va demanar 5.433,9 milions d'euros, als quals cal sumar els 2.020,2 milions demandats per pagar a proveïdors i els 1.304 milions que va demanar a la línia ICO Venciments.
Quant a aquest any, la Generalitat ha rebut autorització per obtenir a compte del Fons de Liquiditat Autonòmic un total de 9.398 milions d'euros, 8.009 milions per atendre venciments de deute i la resta per cobrir el dèficit inicialment fixat, que era del 0,7 % per aquest any.

A més d'aquests 9.398 milions, la Generalitat ha formalitzat recentment la sol·licitud d'altres 2.000 milions més per atendre pagaments a proveïdors pendents, en el marc de la tercera fase d'aquest pla per saldar les factures pendents.

Els diners que Catalunya ha sol·licitat prestat a aquests fons estatals té un termini de devolució de deu anys, encara que els dos primers són de manca, per la qual cosa la partida d'interessos del deute, que cada vegada es menja més part del pressupost, pot condicionar els pressupostos dels anys vinents tret que Catalunya, el deute total dels quals supera els 50.000 milions d'euros, torni a créixer .

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH