Barcelona repeteix l'examen de la Urbana després de la polèmica per la falta de control

|

Guàrdia Urbana

L'Ajuntament de Barcelona repetirà aquest dissabte dos exàmens --cultura general i català escrit-- per accedir a 113 places d'agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, després que se celebressin el dia 6 al costat d'una tercera prova d'aptituds i aixequessin queixes d'aspirants per pràctiques irregulars, com l'ús de telèfons mòbils per copiar i retards en l'inici i finalització de les proves.

Segons fonts municipals, estan cridats a repetir el de cultura 5.463 aspirants --348 d'ells també el de català--, que són els que es van presentar el dia 6 dels 7.344 candidats que complien els requisits, i els exàmens es faran al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i en les facultats d'Economia i Biologia de la Universitat de Barcelona (UB).


El consistori augmentarà la vigilància, doblegant-se els vigilants --seran 531 enfront dels 200 de principis de juliol-- i s'inclou en la convocatòria la prohibició d'usar aparells electrònics --també es reforçarà la seva vigilància--, va explicar a mitjan mes el primer tinent d'alcalde i responsable de Seguretat, Joaquim Forn, quan la polèmica es va debatre a l'Ajuntament.


A més, es reduirà el nombre de persones per aula --es passa de 68 a 109 aules gràcies a la incorporació de la Facultat de Biologia--, hi haurà un espai lliure entre els aspirants i s'establirà una temperatura inferior al topall de 25 graus --va haver-hi queixes per la calor--, tot això amb la finalitat de garantir la igualtat d'oportunitats, va afegir Forn, encara que el dia 6 es va seguir el mateix protocol i logística que en altres proves.


Les irregularitats van suscitar almenys 89 queixes al consistori i 239 a la síndica de Greuges, Maria Assumpció Vilà; de les de la síndica, 179 per les incidències, 48 que reclamaven que es repeteixin les tres proves --i no només dues-- i 12 amb diverses casuístiques, de les quals mitja desena demanaven que no es repeteixi res en considerar que a les seves aules no es van donar problemes.


Forn va valorar la repetició de les proves com una decisió excepcional que a ningú li agrada prendre i que hi haurà gent que pagarà per els qui van tenir una actitud menys honrada --ningú ha d'abonar les taxes de nou--, encara que va insistir que el tribunal va valorar que les proves es van desenvolupar amb normalitat el dia en què es van fer i que "ningú" va detectar irregularitats fins al dilluns 8.


Entre les proves que van demostrar irregularitats rebudes pel consistori el tinent d'alcalde va esmentar la imatge d'un examen de català fotocopiat, fotografies de la prova cultural --documents que els aspirants van adjuntar en les seves queixes al consistori-- i la fugida amb l'examen d'un aspirant.


L'APTITUDINAL NO ES REPETEIX


Quant a l'examen aptitudinal, el gerent de Recursos Humans i Organització, Carles Arias, va assegurar que no es repetirà perquè no va haver-hi queixes i perquè en aquest "no convenia" usar aparells electrònics, ja que el que es té en compte és l'agilitat i velocitat en la resposta, però l'oposició en bloc va demanar repetir els tres, encara que PP i UpB va matisar que cap en el cas d'aules sense incidències.


Sobre les queixes pel fet que es permetés a alguns aspirants anar al lavabo, Forn va assegurar que van ser casos molt excepcionals i que les persones sempre van ser "acompanyades per una persona de control", seguint el protocol, i quant a les proves de cultura va garantir que les preguntes van respectar les proporcions de temàtiques requerides --50% d'actualitat i 50% de cultura general--.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH