Autoritzat endeutament a Catalunya, Aragó, Extremadura, Astúries, Andalusia, Murcia i Comunitat Valenciana

|

CONSELL DE MINISTRES

El Consell de Ministres ha autoritzat a formalitzar préstecs a llarg termini i a emetre deute públic a les Comunitats Autònomes d'Andalusia, Aragó, Principat d'Astúries, Catalunya, Extremadura, Regió de Múrcia i Comunitat Valenciana, corresponents al segon tram de l'objectiu d'estabilitat pressupostària de 2013, fixat inicialment en un dèficit del 0,7 per 100 del PIB regional.

Aquestes operacions podran ser ateses amb càrrec al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), en cas de les cinc Comunitats Autònomes que ja estan adherides a aquest instrument de liquiditat per a les Administracions Públiques.

A la comunitat autònoma d'Andalusia se li autoritza a formalitzar emissions de deute públic o operacions de crèdit per un import màxim de 514,15 milions d'euros.

El Principat d'Astúries podrà formalitzar bons o obligacions per l'import pendent de formalitzar, fins a un màxim de 80,32 milions d'euros.

Pel que es refereix a Catalunya, aquesta comunitat és autoritzada a formalitzar préstecs a l'interior i l'exterior, així com emissions de bons i obligacions, fins a un import màxim de 701,00 milions d'euros.

Murcia és autoritzada a subscriure préstecs a llarg termini i emetre pagarés, obligacions i bons fins a un import màxim de 97,50 milions d'euros. Així mateix, s'autoritza a la Comunitat Autònoma una nova pròrroga, fins al 30 de setembre de 2013, per l'import pendent de formalitzar fins a un màxim de 113 milions d'euros.

La Comunitat Valenciana ha estat autoritzada a emetre deute públic fins a un import màxim 356,78 milions d'euros.

D'altra banda, per a Aragó, comunitat autònoma no adherida al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), l'autorització és emetre deute públic i formalitzar préstecs a llarg termini en monedes diferents de l'euro fins a un import màxim de 171,80 milions d'euros.

I Extremadura, que tampoc es va adherir al FLA, és autoritzada a emetre deute públic i formalitzar préstecs a llarg termini en monedes diferents de l'euro fins a un import màxim de 61,21 milions d'euros.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH