CiU, PSC i ERC es tapen les vergonyes a SPANAIR

Javier Mulleras

MULLERAS

Sembla ser que un nou tripartit ha aparegut a l'Ajuntament de Barcelona, un tripartit format per CiU, PSC i ERC, que es posa d'acord per tapar-se les vergonyes i ocultar la veritat de SPANAIR, un tripartit unit per la fallida operació pública de SPANAIR, ón es va demostrar que tan perillós és l'intervencionisme de l'esquerra com el del nacionalisme.

El Partit Popular va proposar a l'Ajuntament de Barcelona constituir una Comissió de Control dels 75 Milions ? públics que es van dilapidar en aquesta operació només d'ajuts directes d'aquest ajuntament, el 75% durant l'etapa tripartita de l'Alcalde Jordi Hereu i el 25% restant durant l'etapa de l'Alcalde Xavier Trias.

El grups polítics de CiU, PSC i ERC van vetar aquesta comissió i van evitar que es pogués constituir amb el seu vot en contra. El grup de IC es va abstenir, deixant sol al Partit Popular en la búsqueda de les veritables raons que van portar a l'Ajuntament de Barcelona a malbaratar els diners públics de tots. Hem desaprofitat una gran ocasió d'aportar llum i transparència a una de les inversions més perjudicials dels últims anys en l'economia de la nostra societat.

SPANAIR ha estat la història d'un fracàs, una operació d'alt risc, on es van encendre tots els llums d'alarma, constantment, i es van complir les pitjors expectatives. Des del punt de vista econòmic i social, els números són molt clars: va deixar un forat comptable de 520 Milions?, més de 4.000 famílies a l'atur, de la nit, al dia, més 200 Milions? de diners públics perduts en aquesta operació entre les aportacions de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona.

La fallida de SPANAIR ha encapçalat l'informe de reclamacions de l'Agència Catalana de Consum del 2012, sent el primer problema denunciat pels catalans, amb 3.574 reclamacions, més que les preferents de Catalunya Caixa.

Un dels grans problemes de Spanair va ser, precisament, que els polítics van voler fer d'empresaris, amb criteris polítics, i no amb criteris empresarials. SPANAIR demanava constantment temps, demanava un crédit que, a Catalunya, ningú li donava, ni el sector privat, ni el sector financer català, ...excepte, és clar, les institucions públiques, Ajuntament i Generalitat van continuar injectant diners...per raons polítiques

La participació pública havia de servir per impulsar el projecte i fer de pont, per atraure la iniciativa privada. Ben aviat es va veure que això no seria així, i que la simbòlica inversió privada es va convertir en una coartada per una injecció de diners públics ilimitada.

Ens deian que SPANAIR era la clau pel futur de l'aeroport del Prat. I no ho era. SPANAIR va fer fallida a principis del 2012, i l'Aeroport del Prat va tancar el 2012 amb records de passatgers i creixements superiors a Barajas, en un context de crisi generalitzada. L'Aeroport de Barcelona està liderant l'apertura de noves rutes a tota Espanya des del 2012.

Els mateixos partits que van impulsar i apadrinar la pèrdua de més de 200 Milions? públics en l'operació de SPANAIR s'han oposat a la creació de la Comissió de Control dels ajuts públics a l'Ajuntament de Barcelona, per què serà? per què es tapen les vergonyes?

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH