PP envia als seus càrrecs un document amb les contradiccions de l'extresorer sobre la seva fortuna i els sobreous

 

|

Bárcenas

El PP ha elaborat un document amb les "contradiccions" en les quals, segons aquesta formació, ha incorregut la seva exgerent i extresorer en relació amb l'origen de la seva fortuna, l'autoria dels anomenats 'papers', els sobresous i la suposada comptabilitat B de la formació.

 

Es tracta d'un extens argumentari, al que ha tingut accés Europa Press, que ha enviat 'Gènova' als dirigents de partit recopilant les diferents versions que ha donat Bárcenas des que va esclatar la trama Gürtel en 2009. El PP va elaborar aquest text poc després que l'home que ha portat mes de vint anys els comptes del PP canviés la seva estratègia i acusés al PP de finançament irregular.

"Bárcenas va negar reiteradament a la premsa i davant la Justícia l'autoria dels papers, l'existència de sobresueldos i d'una comptabilitat B", recorda el PP en el citat text, en el qual recull les seves declaracions tant davant la premsa com davant el jutge.

BÁRCENAS VA DIR QUE NO TENIA COMPTES A SUÏSSA

En primer lloc, el PP destaca que Bárcenas va assegurar a l'inici de la investigació que el seu patrimoni era "preexistent" a la trama Gürtel i va negar haver rebut diners d'aquesta xarxa, així com haver tingut "relació il·lícita alguna amb Francisco Correa".

Segons agrega, llavors va assenyalar que tots els seus ingressos estaven "absolutament justificats en l'acompliment dels llocs de treball i càrrecs" que havia exercit en la seva vida professional i "oportunament declarats a Hisenda". Igualment, ressalta que va negar tenir comptes en Ginebra i que si viatjava a Suïssa era perquè practicava l'esquí i el muntanyisme.

No obstant això, l'extesorero va reconèixer al gener haver-se acollit a l'amnistia fiscal i que la seva fortuna a Suïssa no tenia res a veure amb el PP sinó que procedia de negocis a l'estranger, diu el PP en el mateix document.

Poc després, afegeix, Bárcenas va assegurar al Banc a Suïssa que la seva fortuna procedia de la venda de quadres i negocis immobiliaris. El PP assenyala que Bárcenas "mai" va declarar les activitats mercantils i immobiliàries sobre les quals ara justifica la seva fortuna.

De fet, destaca que va declarar al Senat en 2008 que "les seves úniques" activitats extraparlamentarias eren la seva condició de tresorer del partit al que pertanyia i la de president del sindicat de19. bligacionistas d'Autopistes de l'Atlántico (Audasa).

"Així, figurava en el document que Bárcenas va registrar en la Cambra alta en començar aquella legislatura i el contingut de la qual es va conèixer dos anys després, en 2010, quan Congrés i Senat van acordar donar publicitat a aquesta informació".

Quant a la declaració de patrimoni, obligada també per als parlamentaris, és secreta perquè les càmeres van aprovar la seva publicació en 2011, un any després que Bárcenas hagués abandonat el seu escó, segons afegeix el PP en el mateix document.

VA NEGAR "REITERADAMENT" UNA COMPTABILITAT B.

Després que Bárcenas hagi acusat al PP de finançament irregular, el PP recalca que "va negar reiteradament, a la premsa i davant la Justícia, l'autoria dels papers, l'existència de sobresueldos i d'una comptabilitat B".

De fet, destaca que el 31 de gener de 2013 va remetre un comunicat a la premsa, igual que el seu antecessor Alvaro Lapuerta, en el qual negava l'existència una comptabilitat B, de pagaments irregulars a la cúpula del PP o de qualsevol altra il·legalitat en els comptes de la formació.

El PP reprodueix els paràgrafs d'aquest comunicat, en el qual diu que no va existir durant el temps que va portar les expliques "donatiu ni aportació alguna que no complís la normativa vigent i/o que no fos degudament recollida en la comptabilitat del partit i ingressada en el compte corrent de donatius".

A continuació, els 'populars' destaquen en el citat argumentari que al febrer de 2013 Bárcenas va negar en una entrevista televisiva ser l'autor dels 'papers' publicats en el diari 'El País', al mateix temps que va afirmar que "mai" havia pagat cap sobresueldo.

A la seva declaració davant la Fiscalia el 6 de febrer, prossegueix el PP, va tornar a negar "l'existència d'una caixa B en la comptabilitat del PP" i va negar que els manuscrits siguin seus. "No té cap sentit portar un compte petitet ni una llibreteta amb anotacions de càrrecs", segons una transcripció de la declaració que va prestar aquest dia i que recull en el citat document.

"NO CAP EN EL CAP" EL PAGAMENT EN SOBRESUELDOS

Segons recalca el PP, Bárcenas va dir llavors que els manuscrits són "un nyap" semblant a "un llibre de tendir-vos, una adrogueria del segle passat" i "no hi ha qui la hi crea". També va afegir que ell "hauria portat això d'una manera més seriosa si això fos cert".

Igualment, el PP subratlla que en aquesta declaració davant el fiscal al febrer va negar el pagament de sobresueldos i va assegurar que no "cap en el cap" que es paguessin sobresueldos en B als membres del PP quan "el partit nedava en l'abundància". També va dir, continua el partit en aquest text, que els donatius "sempre s'han ingressat complint la normativa electoral".

En aquest document enviat als seus càrrecs, el PP també recorda que Bárcenas va ratllar de "invencions de la premsa" que hagués acudit a un notari, si ben després es va demostrar que sí ho va fer el 14 de desembre. En aquesta declaració va afirmar que va ser responsable de 1994 a 2009 del control dels "donatius" al PP i dels "perceptors de fons" de la formació al costat de l'extresorer del partit, Álvaro Lapuerta.

Per corroborar les seves "contradiccions", recalca que el passat 4 d'abril va negar que la seva lletra fos la que apareixia en els papers. Segons destaca, així ho va dir al titular del Jutjat d'Instrucció número 38 de Madrid, Juan Antonio Sáenz de Sant Pere Alba quan li va cridar per un suposat delicte d'injúries del que li va acusar l'exministra d'Exteriors Ana Palacio.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH