Ruz pregunta a Hisenda si va haver-hi delicte fiscal del PP des de 2007

 

|

El Poder Judicial acorda amb el vot en contra d'Álvaro Cuesta deixar que Ruz segueixi instruint "Gürtel" si ho demana

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha sol·licitat als perits de l'Agència Tributària designats al seu jutjat que concretin, mitjançant informe, "les contingències tributàries i si les mateixes tenen transcendència penal" respecte del PP des del 2007 i també "respecte de les obligacions fiscals que haguessin d'incumbir a les persones físiques i jurídiques suposadament preceptoras de rendes procedents de la denominada Caixa B" del partit.

En aquest segon punt, el jutge assenyala en la seva providència que la petició es realitza " de forma específica" respecte de l'arquitecte Gonzalo Urquijo i el seu mercantil, Unifica Serveis Integrals. Es tracta de l'arquitecte que va realitzar la reforma de la seu de Gènova entre 2006 i 2008, i que apareix com preceptor en els denominats papers de Bárcenas d'un total de 637.000 euros en tres pagaments realitzats en aquests anys.

Concretament, el jutge central d'Instrucció número 5 assenyala que, una vegada han estat incorporades a la causa l'anotacions comptables originals i una altra documentació lliurada per Bárcenas dilluns passat, els perits de l'AEAT designats en auxili judicial han de determinar si hi ha delicte comès pel PP enrelación a l'impost de societats i l'IRPF (retencions) per als exercicis fiscals de 2007 d'ara endavant, en trobar-se els anteriors prescrits, "efectuant-se les oportunes estimacions de quotes que en cada cas procedissin".

L'informe també haurà de fer esment a la possible transcendència penal en què poguessin haver incorregut els suposats preceptores de sobresous en B respecte dels mateixos impostos i també des de 2007, tenint en compte la normativa vigent sobre l'IVA, efectuant-se igualment les estimacions de quotes en cada cas.

A més, Ruz encarrega als perits de la Intervenció General de l'Estat (IGAE) que determinin la possible existència de suborn per vinculació "de les quantitats dinerarias suposadament percebudes pel PP a través dels seus extresorers Luis Bárcenas i Álvaro Lapuerta, incloses en la comptabilitat B" amb les adjudicacions i contractes dels quals hagin resultat beneficiades "les societats relaciones amb els querellats" durant el període objecte de la investigació.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH