De la fragmentació a la ingovernabilitat

Marta Llorens

Les últimes enquestes evidencien una creixent tendència a la fragmentació política que pot tenir com a resultat un país ingovernable en el futur. Forces que fins ara eren pràcticament residuals accedeixen a la representació o la veuen incrementada mentre que les forces fins ara centrals i majoritàries experimenten serioses davallades. Tot plegat ens porta, tant a Catalunya com a Espanya, a la possibilitat d'un terratrèmol del mapa polític, i hauríem d'analitzar perquè s'està produint aquest escenari. Crec sincerament que el motiu d'aquest transvasament l'hauríem de buscar que no som capaços de donar resposta al que espera la societat de nosaltres i la gent es refugia en altres opcions.

Hem de moure'ns ràpidament i començar a donar resposta a tot el que avui neguiteja la nostra societat. Si no ho fem ens trobarem davant un escenari amb una fragmentació electoral molt complicada. Hem de ser conscients que la democràcia representativa dóna senyals de crisi profunda i hem de trobar-hi solucions per evitar la temptació del populisme.

Malgrat les dificultats, el descrèdit i la desafecció, ara com mai és l'hora de la política. La crisi de la política només la resoldrem amb més política. La crisi de la democràcia només la superarem amb més democràcia. Hem de ser capaços de sanejar la política, de combatre la corrupció i de ser més eficients en tot allò que afecta els ciutadans. La societat confiarà en els polítics en la mesura que vegin en cadascun dels seus representants una conducta exemplar en el dia a dia. Hem de ser conscients que els que ens demanen és no deixar ningú sense resposta. Això no vol dir solucionar immediatament tots els problemes. Senzillament vol dir que hem d'atendre tothom i demostrar amb fets que ens preocupa tot el que passa a la gent. Només amb aquesta actitud podrem recuperar la confiança de la societat. Només amb aquest comportament donarem resposta i serem útils a les persones.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d'Unió i portaveu adjunta de CiU al Parlament

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH