El Comité d'Empresa "no confia" en les explicacions donades i continuarà fent pressió 

|

El Comité d'Empresa s'ha reunit per quarta vegada amb la direcció de Catalunya Ràdio per parlar dels acomiadaments col·lectius i ha constatat que, tras finalitzar-la, els treballadors se senten "discriminats i sense cap confiança en l'empresa". Asseguren que continuaran lluitant i fent pressió a la pròxima reunió perquè le explicacions donades són "totalment subjectives". 

Reproduïm la nota de premsa íntegra:

"Ja hem fet quatre reunions del Procés d'Acomiadament Col?lectiu de Catalunya Ràdio. De moment, hem viscut una primera fase del període de consultes on principalment hem rebut documentació per part de l'empresa i on hem deixat clar el nostre posicionament davant la presentació d'aquest PAC. Des del comitè d'empresa creiem que no hi ha causa econòmica, productiva ni organitzativa per presentar-lo, i que el que ha fet l'empresa és traslladar la negociació de conveni a un altre escenari que pressioni molt més els treballadors.

PLA DE RECOL·LOCACIÓ

Com sabeu, la llei obliga la CCMA a contractar una empresa que s'encarregui de la recol·locació dels treballadors que puguin ser acomiadats en aquest PAC (si és que hi ha acomiadaments) i, de fet, l'anunci del concurs ja es va fer el mateix dia que Brauli Duart ens va anunciar la decisió de fer un PAC a Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya. La guanyadora de la licitació ha estat Gabinete de Recolocación Industrial (GRI), que ens ha presentat el seu pla de recol·locació en aquesta quarta reunió. GRI rebrà 500 euros per cada treballador que s'adhereixi al seu pla de recol·locació i 150 com a prima d'èxit per cada treballador que trobi feina. Segons la CCMA, GRI va guanyar el concurs per la seva solvència financera i el seu projecte. Els responsables de GRI han reconegut, però, que no tenen gaire experiència en mitjans de comunicació perquè no hi ha hagut gaires casos per treballar-hi (segons ells), únicament han treballat amb La Vanguardia i Ràdio Televisió Valenciana.

Hem mostrat la nostra sorpresa per algunes de les coincidències entre Ràdio Televisió Valenciana i la CCMA: al País Valencià PWC va fer una auditoria i, posteriorment, GRI s'està encarregant del pla de recol·locació, i ara, a la CCMA, PWC s'encarrega de fer un informe de viabilitat i GRI en fa el pla de recol·locació. Els responsables de les dues empreses ens han dit que no tenen cap relació tot i que totes dues han compartit adreça fins fa pocs dies, avinguda Diagonal, 640, i així consta en la documentació entregada. Si voleu tenir informació de com treballa aquesta empresa, us en podem donar més detalls al despatx del comitè.

CRITERIS D'AFECTACIÓ

L'empresa ens ha explicat els criteris d'afectació d'aquest Procés d'Acomiadament Col·lectiu i els ha definit com a objectius, transparents i imparcials. Per nosaltres no ho són, al contrari, els trobem discriminatoris i totalment subjectius. Recordeu que, a part de la voluntarietat i l'edat (61 anys), l'altre criteri és la competència professional, on el 75% del pes és totalment subjectiu: capacitat tècnica, polivalència i rendiment. Ens han explicat que ja s'han creat els comitès d'avaluació per determinar la puntuació dels treballadors. Aquests comitès estan formats pels responsables de les diferents àrees, una persona de Recursos Humans de la CCMA i una persona de PWC.

En aquesta reunió hem preguntat quins criteris s'han seguit per decidir que de les 58 persones que podrien estar afectades per un PAC, 40 siguin periodistes (locutors, redactors, redactors superiors i conductors guionistes) i 10 siguin tècnics. També per què la xifra final a tota la CCMA és de 312 i a Catalunya Ràdio de 58 i no una altra. I ens han anunciat que seran uns pèrits de PWC els encarregats d'explicar-ho, la qual cosa ens ha sorprès molt perquè seran persones externes a l'empresa les responsables de justificar les decisions i no ho fan, en canvi, les persones de la direcció de Catalunya Ràdio i de la CCMA que estan presents a les reunions.

Sobre l'afectació que podrien tenir els acomiadaments al model de Catalunya Ràdio, des de la direcció se'ns ha explicat que no tenen la voluntat de modificar la programació ni d'eliminar-ne continguts a priori, tot confiant que l'afectació de la plantilla sigui mínima. En tot cas, arribats al setembre, la programació i el model s'hauria d'adaptar als recursos disponibles, tant econòmics com de personal, com ja s'està fent en els últims mesos. Per tant, la intenció és ajustar els continguts als ingressos.

Finalment, des de la representació dels treballadors els hem explicat que no hi ha confiança en l'empresa. No n'hi ha des del moment que ens van enganyar amb el 5% perquè tothom sap que era un pacte per al 2011 i el 2012, i que no s'havia d'aplicar el 2013. No confiem en l'empresa perquè no és transparent en els seus plans de futur i perquè la seva actitud en la negociació de conveni només ha generat desconfiança. En aquestes circumstàncies, se'ns fa molt difícil creure en la seva paraula. També hem preguntat quines garanties tenim que la retallada sigui temporal, i ens han contestat que el compromís només pot arribar de la direcció, no pas del govern, que és el que hem exigit.

La pròxima reunió es farà dijous a les 11.30. S'han endarrerit per la vaga parcial de tres hores que ahir va aprovar l'assemblea de treballadors de Catalunya Ràdio. La vaga començarà a les vuit del matí i acabarà a les onze. Durant aquestes tres hores, els treballadors de Catalunya Ràdio ens desplaçarem fins al Parlament de Catalunya de manera conjunta amb TVC. Aquest dijous es podria votar al Parlament si les formacions polítiques estan a favor o en contra d'aquest Procés d'Acomiadament Col·lectiu. Perquè es pugui votar, ERC ha d'aprovar una esmena que ha presentat ICV a una de les seves mocions.

Si finalment es vota, hem de fer pressió perquè el Parlament es manifesti en contra dels acomiadaments a Catalunya Ràdio i TVC. És l'única oportunitat que tindrem en aquest mes de juliol, per tant, convoquem tothom a manifestar-se davant la porta del Parlament aquest dijous. En un altre comunicat us n'explicarem els detalls."

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH