Defensa de Pantoja presenta el recurs davant el Suprem i demana l'absolució de la cantant

|

La defensa de la cantant Isabel Pantoja ha presentat el recurs davant el Tribunal Suprem contra la sentència de l'Audiència de Màlaga en la qual se li va condemnar per un delicte de blanqueig de capitals a dos anys de presó i multa d'1,1 milions d'euros. Així, en l'escrit s'al·leguen cinc motius i se sol·licita l'absolució de la cantant, segons han informat fonts de la defensa.

El recurs, elaborat pel lletrat José Ángel Galán i el catedràtic de Dret Penal Luis Rodríguez Ramos, exposa en aquests cinc motius la "diferent interpretació de la prova" segons el parer de la representació legal de la tonadillera "equivocada", que ha fet la Sala en diversos supòsits o fets, segons han precisat a Europa Press les mateixes fonts.

Així, han explicat que fonamentalment s'al·lega que les informacions dels perits respecte als comptes bancaris de la cantant "estan recolzades en extractes bancaris que no estan en la causa i, per tant, no han pogut ser estudiats i ni contradits", per la qual cosa els lletrats entenen que "es vulneren, així, drets fonamentals".

Així mateix, es considera que ha existit "vulneració de la presumpció d'innocència" i s'insisteix en una interpretació de les proves "que la defensa no entén correcta", fent al·lusió en l'escrit presentat, segons han precisat, als diferents fets provats dels quals parla la sentència i que van ser objecte d'anàlisi i estudi durant la vista oral.

Els lletrats de la cantant ja van elaborar en el seu moment l'anunci del recurs de cassació contra la sentència de la Secció Segona de l'Audiència, dictada el passat 16 d'abril, encara que el Tribunal no va emplaçar a les parts a presentar el recurs davant el Suprem fins al passat 25 de juny, donant-los un termini per interposar l'escrit.

L'Audiència va considerar que la normalitat financera i comptable de la cantant "es veu alterada notablement després de l'inici de la seva relació sentimental" amb l'exalcalde de Marbella (Màlaga) Julián Muñoz, "en utilitzar els comptes per aflorar efectiu il·lícit d'aquest"; i va facilitar l'estructura societària "a manera de tapadora" sabent que els diners procedia "d'activitats delictives".

Per a la Sala, Muñoz "es va servir de les activitats empresarials, professionals i de l'estructura societària" que Pantoja "ja posseïa i que va posar a la seva disposició per a l'assoliment de tals finalitats; malgrat conèixer que l'origen dels diners procedia de les activitats delictives" de l'exalcalde, "amagant, després de la relació amb Julián Muñoz", les adquisicions i inversions.

Així, s'assenyalava que "els diners i beneficis produïts per les activitats delictives de Julián Muñoz, després d'un primer emmascarament o ocultació del seu origen, es barrejava amb uns altres d'origen lícit, ja anés per la de via ingressos en els comptes privatius de María Isabel Pantoja o de les seves societats, ja anés per la de via adquisició de béns".

"El resultat era una confusió patrimonial completa amb la qual es pretenia esborrar qualsevol rastre de la procedència inicial i il·legal", afegia la sentència, en la qual es considerava acreditat que "entre l'acusada i Muñoz --almenys des de la segona meitat de 2002-- existia una relació que no era ocasional sinó íntima o d'una estreta amistat".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH