Un conveni entre el TC i la SC facilitzarà la tramesa d'informació dels interventors d'Administració local

|La Sindicatura de Comptes i el Tribunal de Comptes han signat a Barcelona un conveni de collaboració que té per objectiu millorar la fiscalització de les corporacions locals i reforçar la transparència en la gestió de les finances municipals.


El document du per títol “Conveni de collaboració per a la implantació de mesures de coordinació de la remissió telemàtica de la informació a què fa referència l’article 218.3 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, com també dels acords adoptats amb omissió del tràmit de fiscalització prèvia”, i ha estat signat avui matí, a les 13:00 hores, a la seu de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, pel president del Tribunal de Comptes, Ramón Álvarez de Miranda, i pel síndic major, Jaume Amat. Els han acompanyat en l’acte signatura la consellera i el síndic que en el Ple de les respectives institucions tenen atribuïda la fiscalització del sector públic local, María José de la Fuente i Joan-Ignasi Puigdollers.


Mitjançant aquest conveni, les dues institucions signants estableixen actuacions coordinades per al compliment de l’obligació que tenen els òrgans d’intervenció de les corporacions locals de trametre al Tribunal de Comptes, anualment, la informació relativa als acords i les resolucions adoptats pel Ple, la Junta de Govern local i el president de la corporació local contraris a objeccions formulades pels interventors locals i també les anomalies detectades en matèria d’ingressos, com també sobre els acords adoptats amb omissió del tràmit de fiscalització prèvia. Aquesta informació està establerta en l’article 218.3 de la normativa reguladora de les hisendes locals i detallada en la Instrucció del Tribunal de Comptes dictada el 30 de juny del 2015.


En el cas de les corporacions locals de Catalunya, i en virtut del conveni signat avui, aquestes podran enviar directament la informació esmentada a la Sindicatura de Comptes, a través de la plataforma telemàtica de retiment de comptes d’aquesta institució, o alternativament al Tribunal de Comptes a través de la seva Plataforma de Retiment de Comptes de les Corporacions Locals.


L’acord assenyala que la institució titular de la plataforma davant la qual es presenti la informació, la trametrà telemàticament a l’altra institució, compartint la informació rebuda en benefici d’una més gran agilitat i millora de la funció fiscalitzadora.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH