dissabte, 27 de novembre de 2021

El CatSalut treu a concurs la gestió de les teràpies respiratòries a domicili per 450 milions

|


El CatSalut treu a concurs la gestió de les teràpies respiratòries a domicili per 450 milions


El Govern en funcions ha tret a concurs públic el servei de teràpies respiratòries a domicili per a tot Catalunya per gairebé 450 milions d'euros i deu anys de durada. La licitació es reparteix en 18 lots a un màxim total de 37 milions d'euros anuals. Des del Departament de Salut es justifica la pressa per tirar endavant el concurs amb què la licitació acaba aquest mes i el servei dóna assistència a unes 93.000 persones.


Aquest servei porta externalitzat des de 2003 i assisteix amb tècniques de teràpia respiratòria domiciliària a persones afectades per malalties respiratòries tant en el subministrament d'equips, accessoris i matèries fungibles com en accions educatives, preventives i formatives per a la utilització d'aquests equips.


El concurs públic per gestionar aquests serveis ja va ser motiu de polèmica en l'anterior licitació (2008) perquè la Societat Catalana de Pneumologia (SOCAP) es va queixar que malgrat haver participat activament en les reunions tècniques, el Departament, dirigit per aquell temps per Marina Geli, no va comptar amb el seu consell per decidir qui serien les adjudicatàries.


Ara bé, el que més enrenou va causar entre les SOCAP va ser que es va adjudicar la major part del concurs a Oximeplus, vinculada als Laboratoris Esteve i de la els especialistes no tenien "coneixement ni experiència de treball amb ells".


Malgrat les advertències, el Servei Català de Salut (CatSalut) va resoldre adjudicar a aquesta empresa 4 lots a raó de 10 milions anuals. El concurs es va repartir entre aquesta companyia i altres cinc grups empresarials: les multinacionals Air Liquidi Medicinal, Linde Medicinal i Oxmesa es van portar diversos lots per valor de 1,8, dues i tres milions d'euros anuals i els grups de Gasmedi 2000 i Oxigen Salut van guanyar també part del concurs per valor de 3,8 i 6 milions a l'any, respectivament.


En aquest concurs que es resol ara, els lots en competició són 18, dividits per regions sanitàries i amb un d'específic per a tractament pediàtric a tot el territori. El lot 9, que correspon a l'àrea del Barcelonès Nord, el Baix Maresme i Maresme Central, és el que té l'import més alt: 4,4 milions d'euros a l'any.


EXPERIÈNCIA CONTRASTADA


En les normes del concurs, l'Administració, i tenint en compte l'experiència anterior, demana als licitadors acreditar tant els seus possibles econòmics com la seva solvència professional en el sector. En aquest sentit, han de presentar "una relació dels principals serveis o treballs realitzats que tinguin relació amb als serveis de teràpies respiratòries domiciliàries objecte del contracte i que tinguin com a mínim un contracte en els últims cinc anys (...) amb els corresponents certificats acreditant que la prestació d'aquests serveis ha estat satisfactòria per l'òrgan contractant ".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH